Isprobajte ovaj trik: Za savršeno pečena jaja potrebno vam je samo malo vode
Volite li jesti jaja na oko koja su pripremljena tako da je žumanjak još dovoljno tečan da u njega možete umočiti hljeb, ali bez previše sluzavog bjelanjka, ovo je savjet za vas.
Uzmite tavu debljeg dna i ubacite u nju 2 kašike ulja ili kašiku maslaca, pri čemu će vam mast preostala od pečenja mesa biti jako dobar izbor. Čim se masnoća zagrijala, dodajte jaja i smanjite temperaturu.
E sad slijedi primjena trika. Čim se bjelanjak stegnuo i pobijelio, a krajevi su mu uhvatili koricu, u tavu dodajte po pola kašike vode po jajetu i sve zajedno prekrijte poklopcem (folija također dobro funkcioniše) i kuhajte dok ne bude pečeno tačno onoliko koliko želite.
Roditelji čije su bebe pronađene zakopane u dvorištu: U pritvoru čitaju Bibliju i ne razgovaraju
Pripazite da je vatra umjerena - ako je prejaka, žumanjci će vam se previše ispeći, a ako je preslaba, bjelanjak će djelimično ostati tečan.
Još jedna bitna napomena: jaja obavezno pospite prstohvatom soli odmah nakon što ih razbijete u tavu, jer dok su sirova bolje će je upiti, prenosi Slobodna Dalmacija.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.