Instagramom zavladale haljine koje su savršen odabir za nadolazeće praznike

Radiosarajevo.ba
Instagramom zavladale haljine koje su savršen odabir za nadolazeće praznike
Foto: Pixabay.com / Ilustracija

Božićni domjenci i doček Nove godine su pred vratima, a ljubiteljice mode već odavno smišljaju što će odjenuti za te prilike. Štaviše, one koje vole imati sve konce u rukama, odavno imaju spremne outfite u svojim ormarima.

No ako ste nešto ležerniji tip osobe ili ste jednostavno u duši kampanjac pa sve radite u posljednji tren, Instagram bi mogao biti odlično mjesto za traženje inspiracije. Ova društvena mreža često nalikuje na online modnu reviju pa ideja ne nedostaje.

Samo jedan pogled na Instagram profile modnih blogerica otkriva što će se nositi u blagdanskoj sezoni koja je pred nama.

Retro stil 

Što su više retro, to su poželjniji modni komadi. Krojevi koji podsjećaju na prošla vremena, puf rukavi, predimenzionirani sakoi koji skrivaju liniju, kao i neugledne cipele neobičnih oblika samo su neki od outfita koje ćete vidjeti na svakom partyju.

Neizostavne šljokice

Svi ljubitelji šljokica u zimskim mjesecima dođu na svoje. Tada vrijedi samo jedno pravilo - šljokica nikad dovoljno.

No ove sezone su se doslovno pokazale u punom sjaju. Tako su slip haljine, koje su bile pravi ljetni must have, dobile svoju zimsku inačicu. Kroj je ostao isti, a glavnu riječ vode, pogađate, šljokice.

Za one malo odvažnije dame, koje vole naglasiti svoju izazovnu stranu, odličan odabir su kratke šljokičaste haljine koje u prvi plan stavljaju noge.

Ako ste pomislili kako profinjenost i elegancija ne idu ruku pod ruku sa šljokicama, prevarili ste se. Odaberite dugačku haljinu jednostavnog kroja koji prati i lagano naglašava ženstvenu liniju, a dodatan plus su i dugi rukavi.

Za princeze 

Istinske romantičarke zaljubit će se u haljine bogate tilom koje naglašavaju njihovu nježnu stranu.

Haljine na preklop

Odlična stvar kod ovih modela haljina je što su nosive u apsolutno svim prilikama, ali i tokom svakog godišnjeg doba. Riječ je o kroju koji pristaje apsolutno svima pa vam preostaje samo pronaći idealnu boju.

Iako su prethodnih godina u hladnijim danima vladale zagasite boje te vječna crvena, sada su došle na red i jarke boje.

Ipak, dajte priliku i zlatnim nijansama ili boji senfa koja se u posljednje vrijeme vratila na modnu scenu, prenosi Index.hr

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije