Haljine koje nikad neće izaći iz mode

Radiosarajevo.ba
Haljine koje nikad neće izaći iz mode
Instagram / PrtScr
Opće je poznato da bi svaka žena u svom ormaru trebala imati barem jednu malu crnu haljinu.

To je tako još od dvadesetih godina prošlog stoljeća, kada ju je Coco Chanel prvi put predstavila svijetu, a ništa se nije promijenilo ni danas.

Baš zato ovu listu započinjemo legendarnim modnim klasikom, a nastavljamo u istom stilu, samo s drugim modelima haljina, koje također neće nikada izaći iz mode. 

Mala crna haljina 

PrtScr - undefined

Nije bez razloga klasik već gotovo stotinu godina, jer mala crna haljina lako se u uklapa u svačiji stil i prilagođava svim prilikama. Kada ne znate što obući, s njom ne možete pogriješiti, a njenu svestranost i bezvremenost najbolje opisuje citat Karla Lagerfelda, koji je rekao da "žena nikada nije previše ili premalo obučena u maloj crnoj haljini." 

"Wrap" haljina 

PrtScr - undefined

Kada je Diane von Fürstenberg u sedamdesetima svijetu predstavila prvu wrap haljinu, sigurno nije ni znala da će ostaviti toliki trag u svijetu mode. Od tada pa do danas ništa nije uspjelo izgurati iz mode ove haljine na preklop, jer ne postoji nijedan drugi odjevni predmet koji tako dobro laska ženskom tijelu u različitim oblicima.

S wrap haljinom uvijek ćete igrati na sigurno, a pogotovo u onim danima kada se želite osjećati posebno seksi.  

Koktel haljina 

PrtScr - undefined

Većina vas sigurno se bar jednom našla u prilici kada vam je trebala koktel haljina. Komad koji jednako dobro prolazi i u malo svečanijim prigodama i prilikom večernjeg izlaska također je jedan od klasika koji će vam uvijek dobro doći, pa ga se isplati imati u ormaru.

No, pokušajte odoljeti trendi modelima i radije izaberite neki klasični kroj u neutralnoj boji kako biste svoju koktel haljinicu mogle nositi godinama. 

Duga haljina 

PrtScr - undefined 
Još jedan klasik koji nikada ne izlazi iz mode je haljina do poda. Osim što je uvijek in, super će vam doći u vrućim ljetnim danima, kada vam se na posao ne da ići u hlačama, a u takvom izdanju onda slobodno možete produžiti i na piće s prijateljicama. 
 
Bijela haljina 
 
PrtScr - undefined
 
Bijele haljine hit su svakog ljeta i to s razlogom, jer ništa ne laska bolje preplanuloj puti. Tu model nije ni bitan, već samo boja pa možete izabrati onu koja vam najbolje stoji. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije