Idealno poslije ručka: Ukusne i mekane točak krofne sa svježim voćem

Radiosarajevo.ba
Idealno poslije ručka: Ukusne i mekane točak krofne sa svježim voćem
Foto: Pixabay.com / Ilustracija

Donosimo vam recept za poslasticu koja je idealna za poslužiti poslije ručka.

Ukusna i mekana, bit će gotova za tili čas. Sve potrebne sastojke možete naći u svojoj kuhinji.

U pitanju su mekane točak krofne sa svježim voćem.

Potrebno je:

-200 ml. mlakog mlijeka
-2 jaja
-1 kocka svježeg kvasca
-50 g. šećera
-1 limun (rendana korica limuna)
-500 g. brašna
-svježe voće

Za posipanje:

-šećer u prahu
-ulje za prženje

Priprema:

1. Zamijesite tijesto od mlakog mlijeka, šećera, izdrobljenog kvasca, rendane korice limuna, jaja, uz dodatak brašna. Sve miksajte sa spiralnim
nastavcima miksera.

2. Ostavite da se udvostruči volumen tijesta (da naraste). Naraslo tijesto razvijte oklagijom na debljinu od nekoliko centimetara, vadite većom čašom, a zatim vadite sredinu iz svake s malom čašicom.

3. Pripremljene krofnice ostavite da narastu još jednom i pržite ih sa obje strane dok ne porumene.

Posuti ih šećerom u prahu i služiti uz svježe voće, piše Glossy.

Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije