Idealan desert za goste i ukućane: Pripremite knedle sa sirom i prezlom
Knedle od sira sviđaju se i onim najizbirljivijim, a posebno će u njima uživati najmlađi.
Jednostavne su za napraviti iako priprema traje malo duže jer moraju ostati u frižideru minimalno pola sata.
Sastojci:
Sestra preminule Džejle Drapić u teškom stanju zbog zuba: 'Liječila se kod istog stomatologa'
svježi sir (400 g), 3 cijela jaja, kašike ulja, 35-40 dag bijeloga griza, malo soli, kiselog vrhnja po potrebi, prezla, maslac
Priprema:
1. Sve sastojke dobro zamiješajte u posudi. Smjesa ne smije biti pretvrda. Ostavite da odstoji pola sata.
Da li ste čuli za kolač neobičnog imena - 'priko špahera'? Stari specijalitet lako se sprema
2. Radite knedle i kuhajte u dobro posoljenoj vodi, a gotove su kada isplivaju na površinu.
3. Prije kuhanja posebno zakuhajte jednu malu knedlicu u manjoj posudi, pa ako je pretvrda, dodajte cijeloj smjesi dvije do tri kašike vrhnja, a ako je premekana, dodajte malo oštrog brašna.
4. Poslužite s prezlom koju ste popržili na maslacu, piše 24sata.hr.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.