Genijalan trik: Evo kako ćete očistiti visoke prozore i ogledala bez penjanja na stolice

0
Radiosarajevo.ba
Genijalan trik: Evo kako ćete očistiti visoke prozore i ogledala bez penjanja na stolice
Foto: Printscreen / TikTok / Čišćenje prozora i ogledala

Malo ko uživa u čišćenju, pranju i usisavanju pa ne čudi ako vam pranje prozora i ogledala djeluje kao neki viši level; naime upravo se taj kućanski posao prema anketama u većini domaćinstava najduže odgađa...

Zbog toga je TikTok korisnica Mai Zimmy podijelila savjet koji bi trebao olakšati taj naporni zadatak i koji bi, kako kaže autorica, 'baš svi trebali znati'!

Na računu @maizimmy objasnila je da za prozore koristi tri stvari: mop čistač s teleskopskom ručkom, sredstvo za čišćenje stakla i suhu krpu od mikrovlakana.

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

U videu je Zimmy pokazala kako odabranim sredstvom za čišćenje prvo od vrha do dna pošprica ogledalo u kupaonici, nakon čega 'glavu' mop-a umota u krpu od mikrovlakana i prebriše ogledalo; ostavljajući ga besprijekorno blistavim u par sekundi i bez iritantnih crta koje često ostaju pri pranju stakla, piše The Sun.

"Krpa od mikrovlakana ne treba veličinom savršeno pristajati na glavu mop čistača, nema veze ni ako malo visi sa strane", rekla je, a mnogi su komentirali da se uvijek muče upravo s pranjem visokih zrcala i prozora, za što je ovo genijalno rješenje.

"S ovim nema potrebe kupovati skupe profesionalne čistače prozora, možete jednako dobro očistiti i ispolirati prozor ili ogledalo", napisala je jedna Tiktokerica u komentarima videa koji je brzo sakupio nekoliko stotina hiljada lajkova.

@maizimmy

Stitch this with your favorite cleaning hack! #cleantok #cleaning #cleaningtiktok #cleaninghacks #momhacks

♬ original sound - Mai Zimmy - Cleantok & MomLife

"Eto zašto volim TikTok! Uvijek naiđem na ovakve savjete koji mi totalno olakšaju neki posao", komentirala je druga.

"Zašto se ja već godinama penjem na stolicu??!", pitala se treća pratiteljica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije