Genijalan savjet: Kako se riješiti zanoktica zauvijek

Radiosarajevo.ba
Genijalan savjet: Kako se riješiti zanoktica zauvijek
Foto: Pixabay / Ilustracija

Evo jednostavnog "trika" koji će vam pomoći da uvijek imate lijepe, njegovane šake: sve što treba da uradite je da svaki put (ali stvarno svaki put) kad se tuširate ili perete suđe (ako to radite bez rukavica) nježno palcem desne ruke malo pogurate zanoktice na lijevoj ruci ka korijenu nokta.

Onda ponovite to i na desnoj ruci, palcem lijeve ruke.

Čim završite s tuširanjem (ili tim nesrećnim pranjem suđa "na ruke") lako ih protrljate peškirom, da skinete eventualni višak kože, i nanesite malo ulja za njegu zanoktica, ili hranljive kreme za ruke i gotovi ste.

Da li ovo stvarno pomaže?

Pa, većina dermatologa i kozmetičarki koje profesionalno rade manikir će se složiti da prema zanokticama treba da budete nježni. One su tu da zaštite korijen nokta od infekcija, tako da ako ih siječete ili ih čak i grubo potiskujete metalnim potiskivačem za zanoktice, možete napraviti sebi ozbiljan problem, piše Mondo.

Pokušajte da primenjujete ovaj savjet, trebalo bi da poslije desetak, petnaest dana vidite veliku promjenu: ruke će vam izgledati savršeno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije