Izbjegnite ove greške: Kako i koliko često treba prati farmerke?

Radiosarajevo.ba
Izbjegnite ove greške: Kako i koliko često treba prati farmerke?
Foto: SheKnows / Farmerke

Mnogi vjeruju kako se farmerke ne bi trebale prati u veš mašini. Ipak, mnogi ih ubace u mašinu sa ostatkom prljavog veša i ne gledajući koji program koriste.

Kako pravino prati farmerke i koliko često?

Bez obzira na temperaturu i ciklus pranja, mašine za pranje i sušenja veša lako mogu da oštete farmerice. Stoga ih izvratite, zakopčajte dugmad ili rajferšlus.

Farmerke moraju imati prostora unutar mašine kako bi se oprale na najbolji mogući način bez ikakvog oštećenja.

Ako želite da farmerice izgledaju kao nove, morate izabrati što blaži ciklus pranja, ali i sušenja. Najbolje bi bilo da ih ručno operete i osušite vani, na vjetru. Operite ih u hladnoj vodi te osušite na što nižoj temperaturi.

Postoje specijalni deterdženti za veš koji zaista čuvaju boju, piše Goodhousekeeping. 

Najbolje je da odjeću izvadite iz nje dok je još uvijek vlažna. Nakon toga, stavite je na vješalicu te pustite da se osuši na prirodan način.

Pranje farmerica svakih pet nošenja čuva njihovu boju i vlakna. Češćim pranjem brzo će se uništiti. Također, traperice mrze vrućinu jer visoke temperature uništavaju njihova vlakna pa ih nemojte prati na visokim temperaturama nego u hladnoj vodi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije