Frizeri iz Londona otkrili kakve su frizure hit ovog proljeća

1
Radiosarajevo.ba
Frizeri iz Londona otkrili kakve su frizure hit ovog proljeća
Foto: Instagram / Pronađite svoju idealnu frizuru

Svake godine vrhunski frizeri serviraju razne stilove frizura koje će biti popularne na proljeće i ljeto. Tako su I ove godine otkrili nekoliko frizura koje će biti hit I za kojima bi trebali posegnuti oni koji su poželjeli promjenu.

Sve trendy londonske djevojke odlaze Nicku Lathamu i Seanu Notheru, koji stoje iza najsavršenijih gradskih frizura. Iako je francuski bob bio jako popularan, talijanski bob preuzima tron i postaje zaštitni znak Lathama i Nothera.

“Italijanski bob je kratki bob koji je nešto kraći s prednje strane, gotovo do područja usana” kaže Latham.

Kad se ovdje skrati kosa, objašnjava, to licu daje mladenački izgled. Kao što ovdje možete vidjeti, za razliku od uglađenog francuskog boba, italijanski je bob puno manje strukturiran i daje nepogrešivu dozu glamura. Izgleda sjajno na kosu sušeno fenom, ali Latham i Nother potiču prihvaćanje vaše prirodne teksture kose te stiliziranje mousseom ili kremom za oblikovanje. Takvu kosu samo ostavite da se osuši na zraku.

Charlotte Mensah, nagrađivana umjetnica za kosu i osnivačica svog istoimenog brenda za njegu kose, predviđa da će hit biti velike i duge pletenice.

“Izuzetno duge jumbo pletenice bit će hit na proljeće i ljeto 2021. Ovakve pletenice pobrinut će se da sve oči budu uprte u vas. Ne samo da im treba manje vremena za izradu, već su i savršene za pokazivanje modnih dodataka poput prstenja, perli i dragulja”, rekla je Charlotte.

Imali smo puno upita o bočnim šiškama u našim Instagram porukama. Frizer Guido Palau napravio je sjajne bočne šiške prije nekoliko mjeseci i bile su nešto teže od prosjeka, nešto poput Jane Birkin 60-ih”, kaže Latham.


Ako ne volite drastične promjene, zdepasti oblik poput ovog omogućit će vam da kosu prebacite na jednu stranu i napravite umjetne bočne šiške koje izgledaju jednako elegantno.

Anita Rice i Stephen Buller, najtraženiji su trendseteri u sjeveroistočnom Londonu.

Još uvijek smo na čupavom stilu, ali ova frizura može imati toliko varijacija. Ono što ćemo vidjeti ovog proljeća je nešto između fudbalerke i čupave frizure, koju nazivamo šulet“, kaže Rice.

Svaki sloj kose treba dobro prilagoditi, tako da frizura ne izgleda kao dva šišanja u jednom. Prema Bulleru, ovu frizuru je zapravo i lakše pustiti da raste, a sjajno izgleda i na kovrčavoj kosi.

“S tolikim brojem žena koje istražuju i uče o svojoj prirodnoj kosi za vrijeme locdowna, puno više njih će željeti raspustiti i počešljati svoje slojeve kose”, kaže Mensah. Ona predlaže upotrebu bogatog hidratantnog regeneratora za zaglađivanje i njegu kose.

Bočne šiške su se u velikoj mjeri vratile i izgledaju sjajno s uvojcima, prema Mensah.

“Retro izgled 80-ih bit će velik hit ovog proljeća i tokom ljeta. Posebno kovrčave bočne šiške koji će osvježiti takav stil”, kaže.

Rice predviđa da bi moglo doći vrijeme za povratak gustih šiški. Razlika bi bila jedino u teksturi kako ne bi izgledale previše ozbiljno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije