Evo zašto vam masaža lica treba postati svakodnevni ritual

0
Radiosarajevo.ba
Evo zašto vam masaža lica treba postati svakodnevni ritual
Foto: Pexels / Stimulirajte limfni tok putem masaže lica

Kako starimo, funkcija limfe se pogoršava, kaže dermatologinja Ramya Garlapati. Stimuliranjem limfnog toka putem masaže lica, potičete drenažu tekućine iz tkiva što može privremeno opustiti kožu i poboljšati konture lica eliminacijom viška tekućine.

Poticanjem limfne drenaže, masaža lica izbacuje toksine iz stanica i smanjuje otekline i natečenost. Također, potiče kožu da se sama regenerira što dovodi do proizvodnje kolagena i elastičnosti, kaže dermatologinja Caela Bulzing.

Potiče cirkulaciju i stimulira mišiće

Masaža također može poboljšati cirkulaciju krvi u koži. Poticanjem protoka krvi možete pospješiti izgled blistavijeg tena, kaže dr. Garlapati.

Konaković: Znao je krvnik i zločinac Ratko Mladić šta radi političko i vojno rukovodstvo RS

Konaković: Znao je krvnik i zločinac Ratko Mladić šta radi političko i vojno rukovodstvo RS

Masaža pojedinih mišića na licu ne samo da će dovesti do zdravijeg izgleda lica, već će stvoriti cirkulaciju i potaknuti mišiće što će dugoročno usporiti starenje.

S godinama, naši mišići stagniraju i bez stimulacije neće postati čvršći, a lice će izgledati opušteno. Masaža lica povećava cirkulaciju u tkivu lica, što rezultira blistavijim, mladenačkim izgledom kože, kaže Bulzing.

Prije kreme, masaža lica: Usporava starenje kože, potiče cirkulaciju i djeluje poput prirodnog liftinga

Ublažava napetost

Bulzing također dodaje da masaža lica može pružiti dobrobiti koje sežu mnogo dalje od samog lica.

Masaža lica može ublažiti tenzijske glavobolje, migrene i stezanje čeljusti. Kao i većina masaža, poznato je da masaža lica ublažava tjeskobu i potiče opuštanje, što bismo svi mogli više koristiti u našem danu, smatra Bulzing.

Vrste masaža lica koje morate isprobati

Ove različite vrste masaža lica mogu vas opustiti i osvježiti, tvrdi dermatologinja dr. Kiran Lohia, a piše Ordinacija.hr.

Refleksologija

U refleksologiji pritišću se određene tačke na licu kako bi se stimulirala neka druga područja vašeg tijela. Refleksologija lica može povećati vašu energiju i poboljšati vaš krvožilni i nervni sistem.

Shiatsu

Shiatsu je japanska masaža gdje se tehnika pritiska prstima koristi za ublažavanje napetosti mišića, tjeskobe i stresa.

Ljekovita

Ako je vaša koža beživotna i bez sjaja, ljekovitom masažom lica možete vratiti blistaviji ton kože. Piling koji se koristi u ljekovitoj masaži pomaže ukloniti mrtve stanice kože. Također pomaže regenerirati i smiriti osjetljivu kožu.

Limfna

Limfna masaža može pomoći u ublažavanju natečenosti i zadržavanja tekućine dok povećava cirkulaciju krvi. Također može pomoći u uklanjanju toksina i održavanju zdravih stanica kože. Nježno milovanje mišića lica također će osloboditi svaki stres te vas probuditi osvježenijima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije