Evo zašto u svoj idući smoothie obavezno trebaš dodati čaj

Promotivni tekst
Evo zašto u svoj idući smoothie obavezno trebaš dodati čaj
Foto: Naturavita / Naturavita smoothie

Pripremite najukusniji napitak kojim ćete u organizam unijeti vrijedne nutrijente iz voća ali i niz zdravih sastojaka iz čaja. Uz dodatak čaja, vaš smoothie postat će još moćniji!

Voćni smoothie već decenijama postaje jedan od omiljenih zdravih obroka kod svih onih koji svoju prehranu žele dodatno obogatiti vitaminima i vlaknima iz voća i povrća. Smoothie je idealan međuobrok ili dodatak zdravom doručku koji se lako priprema, ukusan je i predstavlja brz i jednostavan način da u organizam unesemo velike količine mikronutrijenata iz najzdravijih namirnica.

Tradicionalno pripremljen blendanjem voća ili povrća uz dodatak tekućine, vaš smoothie može postati još moćniji ako umjesto vode ili orašastog mlijeka odaberete neki od čajeva prepunih antioksidansa, peptida, minerala i protuupalnih sastojaka. Tako će vaš smoothie postati još ukusniji te, ono najvažnije, vašem tijelu pružiti brojna pozitivna djelovanja.

U nastavku donosimo nekoliko izvrsnih recepata za najfinije voćne smoothieje koje pripremamo na bazi vrhunskih Naturavita čajeva.

Naturavita smoothie - undefined

Foto: Naturavita

Antioksidans bomba s čajem od acai bobica

Sve sastojke blendajte dok smoothie ne postane svilenkaste teksture. Po želji, ovakav smoothie možete piti, ali i poslužiti u zdjelici uz dodatak žitarica te tako napraviti najukusniji smoothie bowl.

Naturavita smoothie - undefined

Foto: Naturavita

Mršavite uz najfiniji smoothie s dodatkom čaja od narandže, cimeta i kurkume

Blendajte čaj, voće, mrkvu i led do savršene teksture. Smoothie prebacite u čašu te ga posipajte kajenskim paprom. Ovaj smoothie prepun je vlakana, a snažni dodatak čaja od narandže, cimeta i kurkume te kajenski biber u kombinaciji s ananasom pomoći će u topljenju masti.

Naturavita smoothie - undefined

Foto: Naturavita

Nakon treninga – ukusni smoothie na bazi zelenog čaja za brži oporavak

  • 1 šolja ohlađenog Naturavita zelenog čaja
  • 1 zamrznuta banana
  • 1 šolja mladog špinata
  • pola merice proteina bez okusa
  • 2 kašike mljevenih lanenih sjemenki
  • 1 kašika meda

Nakon treninga vaše tijelo treba proteine kako bi izgradilo mišićni tonus. Zeleni čaj nakon treninga vratit će vam energiju i hidratizirati vas, a uz svoja antioksidativna i protuupalna djelovanja može pomoći i u bržem oporavku upale mišića. Banana će nadomjestiti razinu glikogena te je, kao i špinat, bogata kalijumom i ostalim mineralima koji će vam pomoći u bržem oporavku nakon treninga.

Na kraju, važno je znati da postoji bezbroj smoothie kombinacija. Isprobajte recepte koje smo za vas pripremili ali i sami osmislite svoj savršen smoothie recept. Sastojke za smoothie birajte ovisno o tome kakvo djelovanje želite postići. Ako tražite antioksidativni efekt – odaberite bobičasto voće i citruse u kombinaciji s voćnim čajem ili crnim čajem i dodatak meda. Ako je smoothie vaš izvor proteina, dodajte mu zobene pahuljice, sjemenke, nemasni jogurt ili proteinski prašak te zeleni čaj koji će ubrzati metabolizam. Pijete li smoothie kao zamjenu za obrok, važno je da su sastojci koje koristite visokonutritivni – u blender ubacite banane, orašasto i suho voće, javorov sirup ili med te biljne čajeve. Kao pomoć pri mršavljenju odaberite neki od Naturavita zelenih čajeva, voće, tamno lisnato povrće koje obiluje mineralima i vlaknima, čaj od koprive i mente te dodatke poput cimeta, kajenskog bibera i kurkume.

Sretno blendanje!

Nagrađeni okusi i nova, biorazgradiva ambalaža Naturavita čajeva

U kategoriji "čaj", Naturavita je nedavno za čak dva svoja čaja osvojila Superior Taste Award medalje koje International Taste Institute svake godine dijeli najboljim prehrambenim proizvodima na svijetu. Nagrađeni su okusi Naranča, cimet i kurkuma te Đumbir limun.

Naturavita je prošle godine predstavila redizajn cijele palete čajeva, a velika novost je i to da su svi čajevi od sada pakirani u biorazgradivu ambalažu. Kutijice su od papira, od sada bez celofana, dok su filtar vrećice pojedinačno upakovane u nove, papirnate aroma omotače koji čuvaju svježinu okusa, mirisa te učinkovitost samog napitka.

Brend Naturavita dio je Spider grupe iz Pitomače, iz porodice koja godinama, vođena strašću, njeguje ekološku proizvodnju na vlastitim površinama i drži najviše standarde kvalitete u proizvodnji ljekovitih čajeva, a asortiman Naturavite čine i voćni, biljni, rinfuzni i funkcionalni čajevi.

Ponudu istraži na caj.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije