Evo zašto biste trebali staviti ovu namirnicu iza vrata u svakoj prostoriji svoga doma

1
Radiosarajevo.ba
Evo zašto biste trebali staviti ovu namirnicu iza vrata u svakoj prostoriji svoga doma
Foto: Unsplah / Ilustracija/Klinčić

Klinčići su općenito cijenjeni i prepoznati zbog svog jedinstvenog mirisa.

Na prvi pogled, ovaj trik može djelovati iznenađujuće. Ali stavljanje nekoliko klinčića iza vrata kupaonice odvratit će neke štetočine.

Zašto staviti klinčiće iza vrata kupaonice?

Klinčići imaju mnoge vrline, kako kozmetičke tako i ljekovite. Osim toga, oni također pomažu spriječiti određene štetočine, osobito srebrne ribice. Iako nisu prijetnja, smatraju se štetočinama koje mogu oštetiti papire, knjige pa čak i hranu u vašoj ostavi. Ako ste u svojim knjigama ili na odjeći ikada primijetili rupice sa žućkastim mrljama, vrlo je vjerojatno da je vaš dom preplavljen ovim "srebrnim ribicama".

Konaković poručio ambasadoru Izraela u Srbiji: Vi ste sramota diplomatije i ljudska ste sramota!

Konaković poručio ambasadoru Izraela u Srbiji: Vi ste sramota diplomatije i ljudska ste sramota!

Klinčići su doista idealno rješenje za ovog insekta, koji se uglavnom nalazi na mračnim mjestima poput podruma, kao i u vlažnim prostorima poput kupaonice. Srebrne ribice su posebno osjetljive na miris ovog začina.

Kako se riješi ti srebrne ribice klinčićima?

Da biste se riješili srebrne ribice, sve što trebate učiniti je rasporediti nekoliko klinčića u male posude i staviti ih iza vrata i na bilo koje mjesto koje bi moglo privući ove štetnike. Također možete staviti šaku u male vrećice i zatim ih staviti u ormariće u vašoj kupaonici ili na podnožja, piše Dom i dizajn

To bi trebalo biti dovoljno da ih drži podalje. Za veću učinkovitost, preporučljivo je ovaj postupak ponavljati redovito dok ne primijetite konačni nestanak. Štaviše, odvraćajući učinak klinčića ne dolazi u obzir samo za srebrne ribice, jer se može koristiti i kao repelent za insekte.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije