Domaćice oduševljene kako ovaj popularni začin čisti podove: Nećete nikada koristiti drugo sredstvo

0
Radiosarajevo.ba
Domaćice oduševljene kako ovaj popularni začin čisti podove: Nećete nikada koristiti drugo sredstvo
Foto: Clean My Space / Ilustracija/Čišćenje

So nije samo neizbježan začin, ako niste znali ona je i snažno, prirodno sredstvo za čišćenje.

Abrazivna tekstura i antiseptička svojstva krupne soli čine je idealnom za čišćenje. Možete koristiti vrećice soli i limunovim uljem za osvježavanje ladica, mješavinu soli i sode bikarbone s octom za čišćenje odvoda, a sol s limunom za osvježavanje dasaka za rezanje. Prigrlite so za učinkovito, ekološki prihvatljivo rješenje za čišćenje.

Kada je u pitanju čišćenje vaših podova, gruba so je poželjan izbor. Njena abrazivna tekstura čini je sjajnim sredstvom za ribanje, sposobnim za uklanjanje tvrdokornih mrlja i prljavštine. Uz to, prirodna antiseptička svojstva soli mogu pomoći u uklanjanju bakterija, što ju čini izvrsnom opcijom za dezinfekciju površina. Gruba zrna fizički uklanjaju prljavštinu i ostatke, dok se prirodna svojstva soli bore protiv bakterija, pružajući temeljito i učinkovito čišćenje.

Kamala Harris: "Tražit ću nominaciju i učiniti sve da ujedinim naciju i pobijedim Trumpa"

Kamala Harris: "Tražit ću nominaciju i učiniti sve da ujedinim naciju i pobijedim Trumpa"

Abrazivna tekstura soli pomaže u čišćenju najtvrđe prljavštine s poda. Uzmite šaku soli i dodajte je u litru i pol vruće vode. Koristite ovo kao svoju glavnu otopinu za čišćenje pločica, žbuke i drugih tvrdih površina. Međutim, ovu metodu nemojte koristiti na mramornim podovima jer su zrna soli previše gruba i oštetit će mramor,.

Pravila čišćenja kuće sa soli:

U 10 litara vode i stavite jednu veliku kašiku obične kuhinjske soli. Dobro namočite krpu i detaljno obrišite podove. Osim podova možete prebrisati i police, stolove, kvake i uređaje koje imate u kući, piše Jutarnji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije