Doktorica silovana na odmoru: Agencija joj ponudila masažu 'kao utjehu'

Radiosarajevo.ba
Doktorica silovana na odmoru: Agencija joj ponudila masažu 'kao utjehu'
Za doktoricu Georginu Mortimer iz Engleske 'odmor iz snova' na Karibima pretvorio se u pravu noćnu moru.

U ispovjesti za Daily Mail, doktorica Mortimer govori kako je na Karibima silovana...  a onda, umjesto pomoći i razumjevanja firme koje je organizovala odmor, dobila je samo ponudu za manikuru i masažu 'kako bi je oraspoložili'!

Sve se desilo tek nekolik osati nakon dolaska na otok, prisjeća se doktorica, a napadač je ušao u njenu sobu u jednoj od iznajmljenih vila. 

'Probudila sam se svezana, a onda sam shvatila da me je silovao potpuni stranac. Bila sam na smrt prestrašena i zaista sam mislila da ću umrijeti. Nikada to neću  zaboraviti, to će obilježiti moj život, ali učinit ću sve što mogu kako se ovakve stvari ne bi događale drugim ženama', ispričala je hrabra žena koja nije željela ostati anonimna.

Kaže kako su joj iz firme, koja je organizovala ovaj odmor, čak savjetovali da o tome ne priča drugim ženama kako ih ne bi uznemiravala.

Također, ponudili su joj da jednu noć prespava u hotelu o njihovom trošku, ali odmah su je upozorili da drugu noć nemaju namjeru platiti. Kada se vratila u Englesku saznala je da to nije prvi slučaj silovanja u tom odmaralištu.

Njena borba se nastavlja u sudnici!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije