Dirljivo pismo majke koja je izgubila sina: Iz ovih stopa zagrlite svoje dijete

Radiosarajevo.ba
Dirljivo pismo majke koja je izgubila sina: Iz ovih stopa zagrlite svoje dijete
Facebook / Ashley i Titus
Ashley Grimm u saobraćajnoj je nesreći izgubila svog četverogodišnjeg sina, a njen dirljiv odgovor svima koji su pisali kako je “grozna majka” i kako je “to i zaslužila” obišao je svijet.

Ashley Grimm je drugog juna vozila svoje petero djece u vozilu. Priznaje kako četverogodišnji Titus nije bio vezan. “Uvijek je prosvjedovao: ‘Ali mama, Flash ne nosi pojas, a ja sam Flash’. Sve smo probali – pojaseve s osiguračem, pojaseve s pet točki vezanja… No on je sve to doživio kao izazov. I svaki put bi bio superjunak jer se uvijek odvezao. U prosjeku, gdje smo išli morali smo stati tri-četiri puta kako bismo ga ponovo zakopčali”, piše shrvana majka. Tako je bilo i kobnog dana – iako je provjerila svu djecu kad su kretali, nije znala da se Titus u međuvremenu odvezao i zamijenio mjesta s osmogodišnjim sinom.

A tada je na njenu traku pala stijena. “Imala sam tri izbora – prijeći preko stijene, izaći na suprotnu traku ili izletjeti u nabujalu rijeku s druge strane ceste. Stijena, frontalni sudar, rijeka. Izabrala sam stijenu. Izabrala sam pogrešno”, piše Ashley.

Kamen je zahvatio osovinu, prevrnuo kombi i odbacio ga na stijenu uz rub ceste, Titus je poginuo na mjestu.

“Naš život je u trenutku uništen. Dječak koji je bio moj ponos okrutno je otrgnut od mene u nekoliko sekundi”. neutješna je Grimm. I sama teško ozlijeđena, na sekundu se onesvijestila, no već sljedećeg trenutka je otkopčavala djecu i izvlačila ih kombija. Pokušala je spasiti i malog Titusa. “Svim silama sam pokušavala dići kombi s njegovog sićušnog tijela. Moj osmogodišnji sin mi je pokušavao pomoći. Titusu sam vidjela samo donji dio tijela. Masirala sam mu trbuščić i pokušavala nježno dati masažu srca. No više nije bio živ”, prisjeća se najgorih trenutaka u svom životu, piše Net.hr.

Kada je došla hitna, mamu su zbog ozljeda prebacili u bolnicu, a ostala djeca su prošla neozlijeđena. No posve shrvanu majku dodatno su uništili komentari na društvenim mrežama.

“Nakon dva dana sam posvuda na Facebooku vidjela reportaže o smrti svoga djeteta. A čitatelji su ostavljali najokrutnije moguće komentare. Kako sam užasna majka. Kako sam to i zaslužila. Kako bi mi trebalo uzeti ostalu djecu. Htjela sam ih odalamiti, protresti. Reći im koliko smo bili bliski, koliko sam se borila za njega da bude na sigurnom i da ostane živ”, iskrena je Ashley. No umjesto toga, obratila se na svim majkama na Facebooku “kako bi ih pogledala u oči i rekla im da čvrsto zagrle svoju djecu”.

Nakon što je, istodobno mučno i dirljivo, opisala kako su se namučili pronaći i potrošili 200 dolara kako bi Titusa pokopali u kostimu superheroja, i kako je spavala na groblju samo da bi provela još jednu noć s njime, Ashley je svim mamama dala savjete, za koje tvrdi da bi uvijek morale imati na umu. Budite ovdje i budite strpljive. “Prigrlite njihovu prekrasnu, bujnu maštu. Pustite im da vjeruju kako su Kapetan Amerika ili kraljica Ella. Uđite u njihov svijet, vidite što ih pokreće. Posuđe neće nigdje pobjeći. Usporite i uživajte u svakom trenutku. Uzmite svaki zagrljaj i poljubac, čak i onaj 25. koji vam daju samo kako bi odugovlačili s odlaskom u krevet. I stisnite ih”, poručuje Ashley.

“Nemojte suditi drugu majku. Nikada ne znamo cijelu priču. Jednostavno ne znamo”, apelira Ashley te zaključuje: ”Iz ovih stopa zagrlite svoje dijete. Udahnite njihov miris, pogledajte tu nedužnu iskru u njihovim očima koju izgubimo negdje dok odrastamo”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije