Doktor pojasnio: Suho meso povećava rizik od demencije

/ Komentari (2)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Mozaka

Ja sam nešto istraživao na primjeru od 8268 uzoraka i skontao da od bilo koje hrane postoji rizik od demencije a i drugih bolesti. Najbolje samo piti organsku vodu i disati zrak iz flaše.

bobi

Eto ljudi koji su prije samo par generacija jeli vecinom meso, pili alkohol, pili kafu, jeli visoko proteinsku hranu nisu patili od demencije koliki je slucaj u modernom vremenu bar na podrucju EU. U Njemackoj gdje narod generacijama jede hranu sa malo proteina a vise ugljikohidrata, koji konzumiraju secer u velikim kolicinama (to je u sustini najveci otrov u ovom vremenu ali se o njome ne pise tako cesto), demencija je pa skoro redovna pojava kako se priblizavaju 60 god. zivota. Skoro svaki treci njemac (80 mil. stanovnika) ima sansu da razvije demenciju. Ali nije ishrana primarni uzrok demencije kako god, ali eto, clanak ponovo je za deset blago ironicno receno

/ Najnovije