Dizajner enterijera otkriva pet stvari koje ne bi trebalo da radite kada uređujete stan ili kuću

0
Radiosarajevo.ba
Dizajner enterijera otkriva pet stvari koje ne bi trebalo da radite kada uređujete stan ili kuću
Foto: Pixabay / Ilustracija

Phoenix Gray je kanadski dizajner enterijera koji sebe naziva i "tatom dizajna", a veoma je popularan na društvenim mrežama prije svega jer često dijeli praktične i korisne savjete za uređenje doma.

Gray se nedavno osvrnuo i na pet grešaka koje sebi kao dizajner enterijera nikada ne bi dozvolio, a isto savjetuje i svima drugima. Ukoliko vam je stalo da vaš dom izgleda atraktivno i dobro sređeno, obavezno izbjegavajte sljedećih pet stvari.

Ne kupujte serijske slike u prodavnicama za opremanje kuće

Ovakva vrsta slika ne donosi nikakvu vrijednost u enterijer, zato izaberite nešto što se vama dopada i za vas ima neko značenje. To mogu da budu radovi lokalnog umjetnika ili nekog iz vaše porodice ili kruga prijatelja.

Niti jedan od petero lovaca u Superpotjeri nije znao odgovor na ovo pitanje. Znate li ga vi?

Niti jedan od petero lovaca u Superpotjeri nije znao odgovor na ovo pitanje. Znate li ga vi?

Ne kupujte namještaj u samo jednom salonu

Ovo će vašem domu dati veoma specifičan, limitiran izgled i nema mogućnosti da postignete poseban dizajnerski šmek.

Nikada ne crpite inspiraciju sa samo jednog mjesta

"Kada ja tražim inspiraciju, gledam filmove, magazine, Pinterest, knjige, arhitektonske priručnike, svuda", rekao je dizajner. Ne ograničavajte sebe na samo jedan izvor kada tražite inspiraciju za uređenje svog doma.

Četiri trika da vaša spavaća soba izgleda luksuznije

Četiri trika da vaša spavaća soba izgleda luksuznije

Nikada ne namještajte poziciju svjetlosti u kupatilu tako da pada ka dolje

"Ne znam da li ste nekada bili u javnom ili privatnom toaletu u kome je svjetlo namješteno tako da pada na dolje, ali to je svjetlost pri kojoj izgledate najgore", rekao je Gray.

Nikada nemojte pratiti svaki novi dizajnerski trend

Ovo je skupo. Dizajn enterijera, svaki trend koji iskrsne u ovom okviru, nije jeftin. Ako želite da ispratite neki trend, uradite to unoseći samo dio istog. Izaberite male komade koji će se uklopiti u vaš prostor. Tako ćete dobiti taj šik izgled sa tek ponekim trendovskim komadom, umjesto da pretvorite cijeli prostor u dosadno, moderno mjesto i pratite aktuelnosti koje se ionako mijenjaju svaka tri mjeseca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije