Direktor iznenadio svijet: Dopustio radnici bolovanje da sredi mentalno zdravlje

Radiosarajevo.ba
Direktor iznenadio svijet: Dopustio radnici bolovanje da sredi mentalno zdravlje
Pixabay / Ilustracija
Mnogim radnicima je nezamislivo da dobiju slobodne dane kako bi poradili na svom mentalnom zdravlju i eventualno smanjili stres i sve nuspojave posla koji obavljaju, no to je pošlo za rukom Madalyn Parker.

Naime, ova mlada britanka, koja radi kao web developer, svom direktoru i kolegama poslala je zanimljivu poruku u kojoj kaže kako uzima dva dana bolovanja, kako bi "sredila svoje mentalno zdravlje", prenosi ATTN.

Mnoge njene kolege očekivale su težak odgovor direktora, no desilo se urpavo suprotno jer je njen direktor Ben Congleton ostao zadivljen ovim potezom.

"Želio sam lično i javno da ti se zahvalim što si poslala ovakvu poruku: Svaki put kada to uradiš, podsjećaš me kako je važno mentalno zdravlje. Ne mogu vjerovati da ovo nije standardna praksa u svim radnim organizacijama. Ti si primjer svima nama i pomažeš nam da razbijemo predrasude koje možda imamo prema poslu i poslodavcima", stajalo je u Congletonovom odgovoru, koji je Madalyn objavila na Twitteru.

Ovaj odgovor iznenadio je mnoge korisnike društvenih mreža, koji su uputili pohvale Madalyninom direktoru, no mnogi od njih su je optužili kako samo "koristi dobrotu jednog direktora".

Ipak, ovakav potez poslodavca svakako je pohvalan, jer je mentalno zdravlje često zapostavljeno, a itekako utječe na produktivnost ljudi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije