Dijelovi tijela na koje nikada ne trebate nanositi parfem

Radiosarajevo.ba
Dijelovi tijela na koje nikada ne trebate nanositi parfem
Foto: Pixabay.com / Ilustracija

Ko ne voli mirisati. No, često u želji da što ljepše i postojanije mirišemo, znamo i pretjerati pa prskati parfem svuda po tijelu.

No, postoje mjesta na tijelu koja su jedno veliko NE kada je riječ o nanošenju parfema.

Oči su najočitije mjesto na koje ne treba stavljati parfem, piše Reader's Digest.

Ali vjerujemo da ste toga već svjesni. Stoga, idemo dalje.

Kosa će mirisati na naš parfem kada je naprskamo njime, ali istina je da kosu mogu isušiti parfemi koji su na bazi alkohola. Alternativa je da se parfem naprska na četku i onda njome prođemo kroz kosu.

Stručnjaci kažu i da nije dobro prskati parfem na ruke. Iako je nanošenje parfema na zglob jedan od najpopularnijih načina za postizanje izvrsnog mirisa tokom cijelog dana, ako se slučajno dogodi da vam miris dođe na ruke, parfemi na bazi alkohola mogu vašu kožu isušiti i potencijalno uzrokovati pucanje i krvarenje. Osim toga, ako slučajno protrljate oči nakon što na ruke stavite parfem, to bi moglo izazvati iritaciju. 

Ni pazuh nije dobra ideja, iako neki vole da na to mjesto stave parfem umjesto dezodoransa. Rezultat može biti svrab, peckanje...

Intimna područja također nikako nisu dobro mjesto za stavljanje parfema.

A gdje treba nanositi parfem?

Stručnjaci kažu da su najbolja mjesta zglobovi, vrat, zadnja strana koljena. Ta su mjesta malo toplija od ostatka tijela, pa će se miris više otpuštati, a neće iritirati kožu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije