Dame trebaju znati: Modni trikovi za utisak skupocjenosti

0
Radiosarajevo.ba
Dame trebaju znati: Modni trikovi za utisak skupocjenosti
Foto: Pixabay.com / Ilustracija

Za postizanje "skupocjenog" utiska, vaš stiling ne mora biti s dizajnerskim potpisom.

Domosimo devet savjeta koje svaka dama treba da zna. Oni će vam pomoći da uvijek izgledate dotjerano i svjetski.

Nošenje odgovarajuće odjeće

Odjevni komadi koji, bez obzira na svoju cijenu, ne pristaju obliku tijela, rezultiraće "neurednim" izgledom.

Stoga modni stručnjaci sugerišu da se poslužite uslugama krojača ako siluetu pojedinih odjevnih komada sami ne možete prilagoditi. Prevelikim komadima ponekad pomažu i jednostavni trikovi poput kaiša vezanog oko struka, a u potpunosti bi trebalo da izbjegavate nošenje preuske odjeće koja, prema riječima modnih stručnjaka, nikada ne izgleda dobro.

Upečatljiv nakit

Bilo da je riječ o prstenu, ogrlici ili narukvici, nakit koji se izdvaja svojim izgledom učinit će da i najjednostavnija odjevna kombinacija izgleda skupocjeno.

Investirajte u kvalitetan kaput

U zimskim mjesecima jakne i kaputi prva su stvar koja upada u oči, a odabir kvalitetnog modela učinit će potpuno nevažnim ono što nosite ispod njega.

Crna boja

Cjenovno pristupačni komadi u tamnim bojama, a posebno u crnoj, u većini slučajeva izgledaju puno bolje od sličnih komada u svjetlijoj paleti boja jer su manji nedostaci manje uočljivi.

Pobrinite se za stanje svoje odjeće i obuće

Obuća iznošenog izgleda, labave nitne, dugmad na džemperu ili mrlje na pantalonama nijednom stilingu neće dati skupocjen izgled. Pobrinite se da sve što nosite izgleda čisto i u dobrom stanju kako biste izbjegli jeftin utisak.

Investirajte u peglu

Bez obzira je li riječ o skupocjenim ili jeftinim odjevnim komadima, njihovo peglanje u većini slučajeva je neophodno, a nabori (koji se s lakoćom mogu riješiti uz pomoć pegle) nikada neće učiniti da izgledate dotjerano.

Promijenite detalje

Vaša jakna izgleda dobro, ali plastična dugmad čini da izgleda jeftinije? Zamijenite ih modelima od drveta ili kože. Čipkasti top vam se sviđa, ali smetaju vam njegove sjajne aplikacije? Uklonite ih.

Odgovarajuće donje rublje

Odjevne kombinacije u kojima se nazire grudnjak ili gaćice ispod majice i pantalona nikada neće rezultirati skupocjenim utiskom. Zato se pobrinite da silueta odjeće nije "uzurpirana" onime što nosite ispod nje.

Njegovan izgled

Uredni nokti na rukama i nogama, njegovana koža, svježe oprana kosa, neupadljiv miris ― sve to utiče da vaše odjevne kombinacije izgledaju puno skuplje nego što uistinu jesu, piše Tportal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije