Da li ste svjesni da preko 85 posto roditelja griješi u vezi talenata svoje djece?

0
Promotivni tekst
Da li ste svjesni da preko 85 posto roditelja griješi u vezi talenata svoje djece?
Foto: Verbatoria / Ilustracija / Adobe Stock

Prema iskustvu i istraživanjima, većina roditelja griješi u vezi talenata svoje djece! Obrazovanje je ključ dugoročnog uspjeha, ali znanje samo radi znanja nije poenta obrazovanja. Primjena znanja, ono što uradimo sa znanjem, predstavlja osnovnu svrhu učenja.

Postoje dva scenarija koja izazivaju ogromnu frustraciju i kod roditelja i kod djece:

Prvi scenarij je kada djeca imaju veliku sklonost ka nekoj oblasti, npr. slikanje ili sviranje određenog instrumenta, a roditelji to ne prepoznaju, ravnodušni su ili čak blokiraju dijete da se ispolji u istoj oblasti, jer misle da djeca treba da prioritetiziraju nešto potpuno drugo.

Drugi scenarij je kada roditelji u prvi plan za svoje dijete postave neku oblast, npr. matematiku ili sport i forsiraju dijete u tom smjeru a pri čemu dijete pokazuje sklonost ka potpuno drugim oblastima djelovanja.

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Kako se izboriti sa frustracijom i znati da smo usmjerili svoje dijete na pravi put?

Uz pomoć neurometrije i jedinstvene patentirane tehnologije, putem testa i posebnog algoritma isporučuje rezultate testa koji detaljno opisuje razmišljanje ispitanika, njegove talente, potencijale, sklonosti i nudi prijedloge za daljnje usmjerenje.

VERBATORIA test u Sarajevu se vrši od strane diplomiranih pedagoga i psihologa sa višegodišnjim iskustvom. Proces testiranja traje 60 minuta u okviru kojeg je 30 minuta test a 30 minuta traje diskusija o rezultatima testa.

Rezultati VERBATORIA testa će pokazati talenat i sklonost ka 5 najvažnijih oblasti: jezici/verbal, matematika/logika, kreativnost, muzika i sport/kinestetika. Dodatno, test će pokazati i rezultate samosvjesnosti i samopouzdanja kao i odnos prema drugim osobama kao izraz nivoa emocionalne inteligencije. Na osnovu dobivenih rezultata, roditeljima će biti jasno u kojim oblastima dijete pokazuje najveće odnosno najmanje sklonosti i talenat. Na osnovu istih rezultata biće jasno kojem tipu osobe pripada, koji tačno predmeti u školi kao i hobiji van škole im najviše odgovaraju da se njima bave. Pokazaće se i nivo sklonosti prema riziku kao i nivo otpornosti na stres kao 2 važna faktora pri donošenju svih odluka.

VERBATORIA je prisutna u 24 države, sa preko 150 centara, testiranih preko 70.000 porodica i sarađuje sa preko 500 škola!

Iskoristite popust od 20 posto povodom obilježavanja Dana maternjeg jezika i rezervišite svoj termin za test na broj telefona 062 212 404, putem internet stranice verbatoria.ba, ili Facebook i Instagram profila.

Svaka osoba je talentovana! VERBATORIA će pokazati u kojoj tačno oblasti i kako da se talenti dalje razvijaju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije