Da li znate kakvo razumijevanje i pamćenje ima vaše dijete?

0
Promotivni tekst
Da li znate kakvo razumijevanje i pamćenje ima vaše dijete?
Foto: Verbatoria / Odličan spoj tehnologije, obrazovanja i individualnog pristupa

Pamćenje je mogućnost usvajanja, zadržavanja i korištenja informacija. Ono je u uskoj vezi s učenjem, bez pamćenja učenje ne bi imalo smisla jer je pamćenje mjesto na kojem se čuvaju informacije, a ujedno je i proces unutar kojeg se obrađuju informacije.

Razumijevanje je važno jer od njega zavisi percepcija i interpretacija određene situacije radi određivanja konteksta, smisla i predviđanja budućeg razvoja ka efikasnom donošenju odluka i primjeni naučenog.

Verbatoria kao jedinstvena tehnologija za testiranje talenata, zasnovana na neurofeedbacku, detaljno će otkriti urođene talente djece iz oblasti matematike, muzike, kreativnosti, jezika, sporta, kao i 3 oblasti važne za donošenje odluka svakog pojedinca- nivo samosvijesti, vlastite emocionalnosti i emocionalne inteligencije. Saznanja iz Verbatoria testa se koriste za fokusiranje na talente koji su manje izraženi kao i njegovanje visoko izraženih talenata i njihovo iskorištavanje za postizanje maksimalnog potencijala.

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Kako izgleda Verbatoria test?

  • Test se radi u Verbatoria centru u Sarajevu, na adresi Vilsonovo šetaliste br.10;
  • Test traje 60 minuta, od čega je 30 min rješavanje zadataka a 30 minuta je interpretacija i diskusija o izvještaju koji sadrži rezultate testa;
  • Kada se pređe svih sedam oblasti u testu, snimljeni podaci se šalju na softversku obradu i dobiva se gotov izvještaj za 5 minuta;

Verbatoria izvještaj je veoma detaljan i važno ga je ispravno interpretirati. Veoma važan dio izvještaja za školarce je odnos urođenih talenata djeteta sa školskim predmetima. U izvještaju svaki školski predmet je analiziran sa dva aspekta, aspekt RAZUMIJEVANJA i PAMĆENJA.

Primjer izvještaja - undefined

Foto: Verbatoria / Primjer izvještaja

Verbatoria izvještaj ispostavlja 4 različita scenarija:

  1. I razumijevanje i pamćenje je zelene boje - rezultati su maksimalni. Visoko je izražen talenat za taj školski predmet.
  2. Razumijevanje je crvene a pamćenje zelene boje - to sugeriše da se treba promijeniti pristup izučavanja ili primjeniti drugačiju metodologiju, jer test je pokazao da kada dijete zapamti, njegovo znanje je trajno i teško se zaboravlja.
  3. Razumijevanje je zelene a pamćenje crvene boje - dijete razumije materiju, logički povezuje stvari i usvaja znanje. Međutim, problem nastaje kod pamćenja i kada treba primjeniti naučeno. Dijete je pod velikim uticajem okoline i gubi fokus na naučeno. Potrebno je raditi na jačanju fokusa.
  4. I razumijevanje i pamćenja je crvene boje - ne postižu se adekvatni rezultati. Treba promijeniti pristup učenju, metodologiju i također raditi na jačanju fokusa za predmet.

Važno je napomenuti da za sve navedene scenarije Verbatoria eksperti će predložiti konkretne smjernice za postizanje boljih rezultata.

Ukoliko želite zakazati termin za Verbatoria test, možete učiniti putem web stranice verbatoria.ba, Facebook i Instagram profila ili pozvati broj telefona Verbatoria centra 062 212 404.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije