Verbatoria i School&School / Odličan spoj tehnologije, obrazovanja i individualnog pristupa

04. 10. 2021. u 10:42:00 Promotivni tekst

Shares: 0

Počela je saradnja između Verbatoria BIH i School&School. Nastavnici School&School u svom multidisciplinarnom radu će koristiti Verbatoria testove koji će na osnovu neurofeedback metode i jedinstve tehnologije dati jasne odgovore o talentima djece, njihovoj povezanosti sa školskim predmetima i vannastavnim aktivnostima. To će uveliko olakšati rad nastavnika u School&School jer će se moći fokusirati na talente djece i na njihovo daljnje usmjerenje. Ključ testiranja je saznati koji talenti djece su jako izraženi, a za koje je potrebno dodatni angažman, vrijeme i energija da bi se savladali predmeti u školi kao i vannastavne aktivnosti.

School&School je škola koje proteklih nekoliko godina probija granice i postavlja nove standarde u obrazovanju djece. School&School community broji veliki broj roditelja i djece i upravo su oni dokaz kvaliteta i rezultata ovog koncepta obrazovanja.

Grupe učenika u School&School su male, sa 10 učenika, gdje se postiže puni fokus i posveta svakom od njih. Upravo je to i odrednica Verbatorie, gdje se svako dijete testira individualno i postiže se maksimalan fokus.

School&School je prepoznao jedinstvenu tehnologiju, individualni pristup Verbatorie svakom djetetu, stoga je saradnja Verbatorie i School&School jedan logičan korak, gdje će svojim komplentarnim programom i tehnologijom pružiti djeci i roditeljima maksimum u pronalasku talenata a sve u cilju kvalitetnijeg, praktičnijeg i sretnijeg obrazovanja djece.

Verbatoria kao jedinstvena tehnologija za testiranje koeficijenta talenata, zasnovana na neurofeedbacku, detaljno će otkriti urođene talente djece iz oblasti matematike, muzike, kreativnosti, jezika, sporta, kao i 3 oblasti važne za donošenje odluka svakog pojedinca - nivo samosvijesti, vlastite emocionalnosti i emocionalne inteligencije. Saznanja iz Verbatoria testa, School&School nastavnici će koristiti i na osnovu istih biće olakšano fokusiranje na talente koji su manje izraženi kao i njegovanje visoko izraženih talenata i njihovo iskorištavanje za postizanje maksimalnog potencijala.

Verbatoria je vodeća svjetska franšiza za mjerenje talenata, zastupljena u 30 država sa preko 200 svojih podružnica. Cilj Verbatorije u BiH je da pruži podršku obrazovanju kroz dinamički proces analize, usmjeravanja i postizanju visokog nivoa sreće učenika u školi.

Kako izgleda Verbatoria test?

  • Test se radi u Verbatoria ofisu u Sarajevu, na adresi Vilsonovo šetalište 10. Test traje 60 minuta, od čega je 30 minuta rješavanje zadataka a 30 minuta je interpretacija i diskusija o reportu koji sadrži rezultate testa.
  • U testu, svaka oblast ima svoju posebnu grupu zadataka.
  • Kada se pređe svih sedam oblasti, snimljeni podaci se šalju na softversku obradu.
  • Automatski se analiziraju jedinstvenim algoritmom.
  • Report koeficijenta talenata jasno i detaljno opisuje dugoročni plan ličnog razvoja zasnovan na vašim talentima.
  • Prisutno je 5 različitih paketa, zavisno od dobi ispitanika: 4-7 god, 8-10 god, 11-14 god, 15-17 god i odrasli

Šta se dobiva u reportu?

Verbatoria test precizno će odrediti koeficijent talenta djece u matematici, muzici, jezicima, sportu, kreativnosti, samosvijesti, emocionalnosti i empatiji.

Test će dati i ocjenu o načinu razmišljanja djeteta – analitičkom ili vizuelnom da bismo najbolje znali pristup učenja.

Lakše će odabrati fokus na školske predmete što se veže za proces profesionalne orjentacije pri upisu učenika na slijedeći nivo obrazovanja.

Koje snažne talente dijete treba iskoristiti u svom razvoju, a na kojim talentima treba više raditi.

Organizacijski talenat.

Da li je on/ona individualista ili vođa.

Nivo emocionalne inteligencije.

Nivo korištenja i izražavanja vlastitih emocija.

Kako se nosi sa stresom, koliko rizikuje u donošenju odluka...

Ukoliko želite zakazati termin za Verbatoria test, možete kontaktirati School&School, pozvati broj telefona Verbatorie 062 212 404, putem internet stranice verbatoria.ba ili Facebook profilu Verbatoria BiH i Instagram profilu Verbatoria.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA