Verbatoria / Da li su vaša djeca zaista spremna za povratak u školu?

20. 08. 2021. u 13:40:00 Promotivni tekst

Shares: 0

Uradite Verbatoria test i otkrijte!

Šta je Verbatoria?

Verbatoria je jedinstvena tehnologija za testiranje koeficijenta talenata. Zasnovana je na neurometriji ili neurofeedbacku, odnosno mjerenju aktivnosti mozga tokom jednostavnih testova, pomoću nosivog uređaja. Neurometrijski testovi analiziraju osnovne urođene sposobnosti čovjeka iz oblasti matematike, muzike, kreativnosti, jezika, sporta, kao i 3 oblasti važne za donošenje odluka svakog pojedinca- nivo samosvijesti, vlastite emocionalnosti i emocionalne inteligencije. Verbatoria test je 3 u 1 test, on sadrži test talenata, psihološki test i test ličnosti.

Za razliku od postojećih testova koji su dostupni na tržištu, Verbatoria testovi se ne fokusiraju na čitanje i pisanje. Također, testiranje se ne zasniva samo na ispravnom odgovaranju na pitanja i postizanju visokog numeričkog rezultata. Dakle ne radi se o testu znanja ili o testu inteligencije.

Verbatorija je vodeća svjetska franšiza za mjerenje talenata, zastupljena je u 30 država sa 170 svojih ofisa. Cilj Verbatorije u BiH je da pruži podršku obrazovanju kroz dinamički proces analize i usmjeravanja učenika u osnovnoj i srednjoj školi i postizanju visokog nivoa sreće učenika u školi.

Kako izgleda Verbatoria test?

  • Test se radi u Verbatoria ofisu u Sarajevu, na adresi Vilsonovo setaliste 10. Test traje 60 minuta, od čega je 30 minuta rješavanje zadataka, a 30 minuta je interpretacija i diskusija o reportu koji sadrži rezultate testa
  • U testu, svaka oblast ima svoju posebnu grupu zadataka.
  • Kada se pređe svih sedam oblasti, snimljeni podaci se šalju na softversku obradu.
  • automatski se analiziraju jedinstvenim patentiranim algoritmom, podudarajući se sa jednom od 67 miliona varijanti profila.
  • Report koeficijenta talenata jasno i detaljno opisuje dugoročni plan ličnog razvoja zasnovan na vašim talentima.
  • Prisutno je 5 različitih paketa, zavisno od dobi ispitanika: 4-7 god, 8-10 god, 11-14 god, 15-17 god i odrasli

Šta se dobiva u reportu?

Verbatoria test precizno će odrediti koeficijent talenta djece u matematici, muzici, jezicima, sportu, kreativnosti, samosvijesti, emocionalnosti i empatiji.

Test će dati i ocjenu o načinu razmišljanja djeteta – analitičkom ili vizuelnom da bismo najbolje znali pristup učenja.

Lakše ce odabrati fokus na školske predmete što se veže za proces profesionalne orjentacije pri upisu učenika na slijedeći nivo obrazovanja.

Koje snažne talente dijete treba iskoristiti u svom razvoju a na kojim talentima treba više raditi.

Organizacijski talenat.

Da li je on/ona individualista ili vođa.

Nivo emocionalne inteligencije.

Nivo koristenja i izražavanja vlastitih emocija.

Kako se nosi sa stresom, koliko rizikuje u donosenju odluka...

Zakažite termin za Verbatoria test na broj telefona 062 212 404, na internet stranici verbatoria.ba ili Facebook profilu Verbatoria BiH i Instagram profilu verbatoria.bih.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA