Verbatoria BiH predstavila partnerstvo sa internacionalnom školom School&School

Promotivni tekst
Verbatoria BiH predstavila partnerstvo sa internacionalnom školom School&School
Foto: Verbatoria / Verbatoria BiH i School&School

Sa velikim zadovoljstvom Verbatoria BiH predstavlja partnerstvo sa internacionalnom, multidisciplinarnom školom School&School. Naime, School&School je škola koje proteklih nekoliko godina probija granice i postavlja nove standarde u obrazovanju djece. School&School community broji veliki broj roditelja i djece i upravo su oni dokaz kvaliteta i rezultata ovog koncepta obrazovanja.

Tajna School&School programa leži u jedinstvenom pristupu, kreativnom i motivirajućem okruženju, obzervaciji i pronalaženju talentata i sklonosti djece. Kako to postiže? Omogućavanjem usvajanja komparativnih znanja i vještina na drugačiji i inovativan način kroz preko 20 edukativnih programa.
Grupe učenika u School&School su male, sa 10 učenika, gdje se postiže puni fokus i posveta svakom od njih. Upravo je to i odrednica Verbatorie, gdje se svako dijete testira individualno i postiže se maximalan fokus.

School&School je prepoznao jedinstvenu tehnologiju, individualni pristup Verbatorie svakom djetetu, stoga je saradnja Verbatorie i School&School jedan logičan korak, gdje će svojim komplentarnim programom i tehnologijom pružiti djeci i roditeljima maximum u pronalasku talenata a sve u cilju kvalitetnijeg, praktičnijeg i sretnijeg obrazovanja djece.

Doktorica Larisa Čorda: Zašto su emocije jako važne za plodnost

Doktorica Larisa Čorda: Zašto su emocije jako važne za plodnost

Verbatoria kao jedinstvena tehnologija za testiranje koeficijenta talenata, zasnovana na neurofeedback-u, detaljno će otkriti urođene talente djece iz oblasti matematike, muzike, kreativnosti, jezika, sporta, kao i 3 oblasti važne za donošenje odluka svakog pojedinca- nivo samosvijesti, vlastite emocionalnosti i emocionalne inteligencije. Saznanja iz Verbatoria testa, School&School nastavnici će koristiti i na osnovu istih biće olakšano fokusiranje na talente koji su manje izraženi kao i njegovanje visoko izraženih talenata i njihovo iskorištavanje za postizanje maksimalnog potencijala.

Verbatoria je vodeća svjetska franšiza za mjerenje talenata, zastupljena u 30 država sa preko 200 svojih podružnica. Cilj Verbatorije u BiH je da pruži podršku obrazovanju kroz dinamički proces analize, usmjeravanja i postizanju visokog nivoa sreće učenika u školi.

Kako izgleda Verbatoria test?

  • Test se radi u Verbatoria ofisu u Sarajevu, na adresi Vilsonovo šetalište 10. Test traje 60 minuta, od čega je 30 minuta rješavanje zadataka, a 30 minuta je interpretacija i diskusija o reportu koji sadrži rezultate testa.
  • U testu, svaka oblast ima svoju posebnu grupu zadataka.
  • Kada se pređe svih sedam oblasti, snimljeni podaci se šalju na softversku obradu.
  • Automatski se analiziraju jedinstvenim algoritmom.
  • Report koeficijenta talenata jasno i detaljno opisuje dugoročni plan ličnog razvoja zasnovan na vašim talentima.
  • Prisutno je 5 različitih paketa, zavisno od dobi ispitanika: 4-7 god, 8-10 god, 11-14 god, 15-17 god i odrasli.

Šta se dobiva u reportu?

Verbatoria test precizno će odrediti koeficijent talenta djece u matematici, muzici, jezicima, sportu, kreativnosti, samosvijesti, emocionalnosti i empatiji.

Test će dati i ocjenu o načinu razmišljanja djeteta – analitičkom ili vizuelnom da bismo najbolje znali pristup učenja.

Lakše će odabrati fokus na školske predmete što se veže za proces profesionalne orjentacije pri upisu učenika na slijedeći nivo obrazovanja.

Koje snažne talente dijete treba iskoristiti u svom razvoju a na kojim talentima treba više raditi.

Organizacijski talenat.

Da li je on/ona individualista ili vođa.

Nivo emocionalne inteligencije.

Nivo korištenja i izražavanja vlastitih emocija .

Kako se nosi sa stresom, koliko rizikuje u donošenju odluka....

Ukoliko želite zakazati termin za Verbatoria test, možete kontaktirati School&School, pozvati broj telefona Verbatorie 062 212 404, putem internet stranice verbatoria.ba ili Facebook profilu i Instagram profilu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije