Frižider zadnja opcija: Kako i gdje čuvati čokoladu

Radiosarajevo.ba
Frižider zadnja opcija: Kako i gdje čuvati čokoladu
Pixabay / Ilustracija
Stručnjaci tvrde da se najčešće čokolada čuva na pogrešnim mjestima, poput frižidera, koji je posljednje mjesto gdje bi čokolada trebalo da se nalazi.

Naravno, treba je čuvati van toplih mjesta, a Daily Mail prenosi najbolje načine za čuvanje, na kojima će čokolada trajati.

Čokoladice treba čuvati na mjestu gde je temperatura oko 15 stepeni Celzijusa, i van domašaja sunčevih zraka.

Ako je u vašoj kuhinji pretoplo, čokoladice možete čuvati u frižideru, ali isključivo ako su čvrsto uvijene u neki materijal, koji će spriječiti da išta prodre unutar vašeg slatkiša.

Čokoladne mrvice sadrže manje kakao-maslaca u odnosu na normalnu čokoladu i time može podnijeti više temperature. Ipak, slično čokoladicama, mrvice treba čuvati na mračnom mjestu, obavijene i na sobnoj temperaturi.

Kakao-prah mora se čuvati vakumirano, na sobnoj temperaturi, dok Daily Mail navodi da će u frižideru izgubiti svoj pravi ukus.

Koliko traje čokolada

Crna – dvije godine, mliječna i bijela – godinu dana, čokoladne mrvice – dvije godine i kakao-prah – dvije godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije