Čokoladni užitak kojim ćete se častiti bez grižnje savjesti: Lagani recept za zdravi sladoled
Ova kremasta poslastica bez šećera idealna je za one koji žele uživati u čokoladnom desertu bez grižnje savjesti.
Priprema
U posudi prvo sjediniti sir i jogurt, najprije miješajući kašikom, a zatim kratko izmiksati mikserom kako bi smjesa postala glatka.
Zatim dodati slatko vrhnje i ponovo dobro izmiksati. Kada se sastojci sjedine, dodati zaslađivač po želji i još jednom izmiksati smjesu.
Novinarka Mirza Vranj hospitalizirana: Oglasila se iz bolnice
Potom dodati kakao, prvo ga lagano umiješati kašikom da se ravnomjerno rasporedi, a zatim sve još jednom izmiksati mikserom.
Na kraju dodati malo ruma i sitno nasjeckane komadiće čokolade, pa sve lagano promiješati. Dobijenu smjesu prebaciti u odgovarajuću posudu i staviti u zamrzivač da se stegne.
Sastojci:
200 g mascarpone sira ili krem sira
350 g grčkog jogurta (ili drugog gušćeg jogurta)
2 kašike slatke pavlake
3 do 5 kašika eritritola, ksilitola ili stevije (po ukusu)
2 do 3 kašike kakao praha (može i sirovi kakao)
30 g čokolade za kuhanje (krupno nasjeckane)
malo ruma (po želji)
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.