Čokoladni kolač gotov za 20 minuta: Ukus je fantastičan, a priprema prejednostavna
Kada nemate vremena da spremate neki komplikovaniji desert, napravite ovaj brzi kolač sjajnog ukusa.
Potrebna vam je samo jedna posuda, a peče se manje od 20 minuta.
Sastojci:
- 300 grama brašna
- 215 grama šećera
- 30 grama kakaa
- Kašičica i po praška za pecivo
- 80 mililitara maslinovog ulja
- Kašičica bijelog sirćeta
- 200 grama tamne čokolade
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni, a pleh podmažite i obložite papirom za pečenje.
Uživo iz Zagreba s utakmice kvalifikacija za Eurobasket: Hrvatska - Bosna i Hercegovina 62:57
U posudi pomiješajte brašno, šećer, kakao i prašak za pecivo. U centru napravite udubljenje, pa dodajte ulje, sirće i 330 mililitara vode.
Polako miješajte da se svi sastojci sjedine.
Jednostavan 'bijeli kolač' od samo 4 sastojka – bez jaja, putera ili mlijeka
Sipajte smjesu u pripremljen pleh i pecite 17 minuta ili dok čačkalica "ne izađe" čista kada bocnete kolač.
Ostavite da se malo prohladi, zatim rastopite čokoladu na pari i prelijte preko.
Prijatno
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.