Horor / Četverogodišnjakinja dobila sepsu jer je probavala cipelice bez čarapica

08. 09. 2018. u 11:46:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 40

Četverogodišnjakinja je jedva preživjela nakon što je dobila ozbiljnu infekciju jer je probavala cipelice u prodavnici bez čarapica. 

Sienna Rasul iz Walesa razboljela se samo dan nakon što je otišla u kupovinu sa svojom majkom, Jodie Thomas. Njena majka je za britanske medije izjavila da je djevojčica bila u sandalama, te da je probavala razne cipelice u prodavnici, ali nije obukla čarapice.

Sljedećeg dana, djevojčica se probudila uplakana, a majci je rekla da je sve boli i odmah su otišle u bolnicu. Doktori su vidjeli zagnojenu ranu na djevojčicinom stopalu - već sljedeći dan infekcija se proširila na cijelu nogu, a dijete je imalo groznicu.

"Odvela sam je odmah u bolnicu. Tresla se i imala čudne trzaje tijela. Bila sam očajna", govori majka i dodaje da je malena provela pet dana u bolnici, gdje su joj doktori dijagnosticirali sepsu.

Operaciju je izbjegla tako što su doktori vadili gnoj iz njene noge.

Sepsa je najozbiljnija posljedica bakterijskih infekcija. Pojedine vrste sepse imaju smrtnost veću od 50 posto.

"Cipelice koje je probavala su probala i neka druga djeca prije nje i tako je dobila infekciju. Znala sam da možete dobiti atletsko stopalo, ali trovanje krvi, e to nisam znala...zapamtite, nikad ne znate ko je probao cipele prije vas", upozorila je majka.

Doktori pretpostavljaju da je djevojčica imala ranicu na stopalu, zbog čega je infekcija ušla u njen sistem.

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, svake godine od sepse umre više od šest miliona ljudi. 

NEMA KOMENTARA