Budite tip-top bez trošenja novca: Napravite sami pedikuru kod kuće

0
Radiosarajevo.ba
Budite tip-top bez trošenja novca: Napravite sami pedikuru kod kuće
Foto: Pexels / Ilustracija

Iako je njega stopala sastavni dio brige o izgledu i zdravlju, mnogi ovaj dio tijela zanemare tokom zime. Kucnuo je čas da ih konačno dovedete u red, a to možete i sami da uradite.

Cipele ili čizme i obavezne debele čarape uspješno skrivaju nedostatke, pa nastane panika kad dođe vrijeme da se stopala ogole.

Zanemarena, često i bolna, ovakva stopala zaista nisu nimalo privlačan prizor u sandalama. Ako se to i vama dogodilo, ipak ne treba da se odričete otvorene ljetnje obuće.

Objavljeni rezultati: Za koga su birači iz Bosne i Hercegovine glasali na izborima u Hrvatskoj?

Objavljeni rezultati: Za koga su birači iz Bosne i Hercegovine glasali na izborima u Hrvatskoj?

Pravo je vrijeme da ih opet učinite i zdravim i privlačnim, a to možete da uradite i sami, bez odlaska kod pedikira. Treba da uradite nekoliko stvari - rezultat će se brzo pokazati. Naravno, ne dozvolite više sebi da dođete u ovu više nego nezgodnu situaciju, postupke koje vam predlažemo ubuduće ponavljajte tokom cijele godine!

Topla kupka

U lavor ili u kadu naspite toplu vodu da pokrije gležnjeve i dodajte malo soli za kupanje.

U obzir dolazi i morska so ili nekoliko kapi eteričnog ulja po želji. Poslije 15 do 20 minuta osušite dobro peškirom sada već mnogo mekša stopala, piše Blic.

Piling

Kada završite s kupkom i osušite stopala, utrljajte kremu za pokožicu u podnožje svakog nokta i ostavite je nekoliko minuta. Dok krema djeluje, pilingom za stopala uklonite sve suve i mrtve ćelije kože pazeći da previše ne stružete kako ne biste povrijedili zdrav dio.

Potom obrišite kremu za zanoktice i lagano potisnite pokožicu nagore alatkicom predviđenom za to koju imate u priboru za nokte.

Hidrantna krema

Kada završite s pilingom, operite stopala i hidrirajte ih odgovarajućom kremom. To će još više omekšati kožu, a i zaštitiće je od pucanja.

Kremu dobro umasirajte. Ubuduće to redovno radite, masaže ove vrste će stimulisati nervne završetke, poboljšati cirkulaciju krvi, učiniti da mišići stopala ojačaju, a koža izgleda perfektno.

Lakiranje noktiju

Kada obavite sve što smo vam rekli, obojte ih lakom za nokte po vašem izboru, ali prvo na njih nanesite temeljni premaz. Pričekajte da se osuši, a zatim nanesite sloj laka u boji.

Ako stavljate još jedan, sačekajte da se prvi sloj osuši.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije