Brzo se pravi i još brže nestaje sa tanjira: Rolat s jagodama za slatko nakon iftara
Sezona je jagoda - pa vam donosimo jedan zanimljiv recept s ovom voćkom s kojim se možete zasladiti nakon iftara. Radi se o mekanom rolatu, tačnije - kombinaciji voćnog biskvita s blagom kremom.
Sama podloga je onaj "žuti kolač" koji sve mame i nane znaju napraviti - samo uz dodatak kreme i voća. Ako nemate mnogo vremena, iskoristite recept, a većinu sastojaka već imate kod kuće.
Ako nemate jagode, slobodno možete koristiti kajsije, trešnje, višnje - zaleđene ili sezonsko voće.
Dokument koji je definisao sudbinu BiH: Gdje je originalni primjerak Dejtonskog mirovnog sporazuma?
Za fil će vam trebati 40 grama pudinga od vanlije, 250 ml. mleka, 150 grama maslaca, zatim 200 ml. slatke pavlake te limunova korica i 100 grama šećera.
Za koru s voćem vam treba pet jaja, 100 grama šećera, te jedan vanilin šećer, ali i 100 ml. ulja, 150 gr. brašna, 10 grama praška za pecivo te oko 400 grama voća.
Pratite recept iz videa i prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.