Brzi i ukusni ručak: Pileće šnicle na krompiru za savršen obrok
Ako tražite brz i ukusan recept za ručak, pileće šnicle na krompiru su savršen izbor. Ovo jelo se lako priprema, a sastojci koji su vam potrebni su jednostavni i često već imate u svom domu.
Sočan pileći file sa krompirom, začinjen i preliven pavlakom, pečen do savršenstva, pravi je užitak za vaša čula.
Uz neku laganu supu i osvježavajuću salatu, ovo jelo će sigurno postati omiljeni ručak u vašoj kuhinji.
Oglasila se policija o pucnjavi u Velikoj Kladuši: Objavila detalje hapšenja
Sastojci
- 500 g pilećeg filea
- 700 – 800 g krompira
- suhi začin
- so, biber
- 2 jaja
- 200 ml kisele pavlake
- 50 ml ulja
- 20 g maslaca
Priprema
Krompir oguliti, oprati i izrezati na ploške debljine pola centimetra. Posoliti i posuti mješavinom suhog začina.
Pileći file izrezati na šnicle i također začiniti solju i mješavinom suhog začina, te malo pobiberiti.
Vatrostalnu posudu ili neki drugi pekač premazati maslacem. Na dno ravnomjerno rasporediti začinjeni krompir i pouljiti ga. Preko krompira poredati pileće šnicle, a zatim posudu pokriti aluminijskom folijom ili odgovarajućim poklopcem.
Peći oko 30 minuta u prethodno zagrijanoj rerni na 200 stepeni C.
Nakon toga posudu izvaditi iz rerne. Skinuti foliju ili poklopac. Umutiti jaja i pavlaku i time preliti sadržaj u posudi. Vratiti u rernu bez poklopca ili folije i peći još oko 15 minuta na temperaturi od 180 stepeni dok jelo fino ne porumeni.
To je to, prijatno.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.