Brzi i ukusni ručak: Pileće šnicle na krompiru za savršen obrok

0
Radiosarajevo.ba
Brzi i ukusni ručak: Pileće šnicle na krompiru za savršen obrok
Foto: Facebook / Pileće šnicle na krompiru

Ako tražite brz i ukusan recept za ručak, pileće šnicle na krompiru su savršen izbor. Ovo jelo se lako priprema, a sastojci koji su vam potrebni su jednostavni i često već imate u svom domu.

Sočan pileći file sa krompirom, začinjen i preliven pavlakom, pečen do savršenstva, pravi je užitak za vaša čula.

Uz neku laganu supu i osvježavajuću salatu, ovo jelo će sigurno postati omiljeni ručak u vašoj kuhinji. 

Oglasila se policija o pucnjavi u Velikoj Kladuši: Objavila detalje hapšenja

Oglasila se policija o pucnjavi u Velikoj Kladuši: Objavila detalje hapšenja

Sastojci

  • 500 g pilećeg filea
  • 700 – 800 g krompira
  • suhi začin
  • so, biber
  • 2 jaja
  • 200 ml kisele pavlake
  • 50 ml ulja
  • 20 g maslaca

Priprema

Krompir oguliti, oprati i izrezati na ploške debljine pola centimetra. Posoliti i posuti mješavinom suhog začina.

Pileći file izrezati na šnicle i također začiniti solju i mješavinom suhog začina, te malo pobiberiti.

Vatrostalnu posudu ili neki drugi pekač premazati maslacem. Na dno ravnomjerno rasporediti začinjeni krompir i pouljiti ga. Preko krompira poredati pileće šnicle, a zatim posudu pokriti aluminijskom folijom ili odgovarajućim poklopcem.

Peći oko 30 minuta u prethodno zagrijanoj rerni na 200 stepeni C.

Nakon toga posudu izvaditi iz rerne. Skinuti foliju ili poklopac. Umutiti jaja i pavlaku i time preliti sadržaj u posudi. Vratiti u rernu bez poklopca ili folije i peći još oko 15 minuta na temperaturi od 180 stepeni dok jelo fino ne porumeni.

To je to, prijatno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije