Božansko piće - Izuzetno ljekovit napitak

Radiosarajevo.ba
Božansko piće - Izuzetno ljekovit napitak
Pomiješano s vodom, Hipokrat ga je preporučivao kao lijek protiv glavobolje, smetnji pri varenju ili kod edema, a Luj Paster je prvi zvanično potvrdio da je vino najzdravije piće.

Šta to ovo božansko piće čini tako posebnim?

Analize pokazuju da se tajna njegovog ljekovitog dejstva krije u salicilnoj kiselini koja razgrađuje masnoću, snižava nivo holesterola u krvi i sprečava začepljavanje arterija.

Vino djeluje opuštajuće na ljudski organizam jer posjeduje zavidne količine kalcijuma i magnezijuma, dok vitamini B i C predstavljaju veoma važan antistresni faktor.

Zato, nije ni čudo da umjerena količina vina djeluje poput eliksira u teškim, nepetim situacijama. Naročito ako se zbog hroničnog stresa pojave nesanica, umor, iscrpljenost, nervoza i razdražljivost, a ponekad i depresija.

Međutim, da bi vino imalo antistresno dejstvo, treba voditi računa da se jedino redovnim umjerenim uživanjem vina mogu zadovoljiti dnevne potrebe u antistresnoj odbrani organizma.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije