Bosanski lonac: Recept za jelo sa stoljetnom tradicijom
/ Komentari (3)
Povratak na članakNAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.
Nidje veze sa bosanskim loncem. Bosanski lonac je jelo koje datira iz vremena prije dolaska osmanlija. Krompir, mrkva luk, bijeli luk, janjetina, junetina, teletina, so biber i bijelo vino je sve sto ide u bosanski lonac.
Bosanski lonac je zaista tradicionalno jelo Bosne. U njegov sastav ne ide kupus jer daje intenzivan miris te namirnice. Jedino je kupus korišten u Hercegovini i to se jelo zove Hercegovačkim lonac. Sprema varijantu ko koju voli. Prijatno
Ovo nije Bosanski lonac, ne valja vam recept.