Blistavo i sjajno za čas posla: Kako brzo i efikasno očistiti rešetku od roštilja?
Čišćenje rešetke nakon roštiljanja ne mora biti naporno ako se uradi na pravi način. Najbolje je početi dok je rešetka još topla – tada se ostaci hrane lakše uklanjaju metalnom četkom ili zgužvanom aluminijskom folijom.
Za dublje čišćenje, potopite rešetku u toplu vodu sa sodom bikarbonom i deterdžentom, ostavite pola sata, a zatim istrljajte spužvom ili žicom.
Također, možete koristiti kombinaciju sirćeta i sode – poprskajte rešetku, pospite sodom, ostavite nekoliko minuta i isperite.
Raste zabrinutost u EU nakon Putinove prijetnje ratom: Pogledajte šta kažu građani devet zemalja
Ako imate plinski ili roštilj na ugalj, možete ga ponovo upaliti na visoku temperaturu – ostaci će sagorjeti i lako se ukloniti.
Kao prevenciju, prije sljedećeg roštiljanja premažite rešetku uljem kako bi se hrana manje lijepila i olakšalo čišćenje.
Brzim i jednostavnim trikovima rešetka će biti čista i spremna za nove roštiljske avanture.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.