Biljke koje mogu poboljšati kvalitet zraka u domu

0
Radiosarajevo.ba
Biljke koje mogu poboljšati kvalitet zraka u domu
Foto: Pixabay.com / Ilustracija

S obzirom na to da hladniji dani stižu i da ćemo uskoro provoditi najviše vremena u svom domu, trebamo pripaziti na kvalitet vazduha.

Slijedi hladniji period godine ili, drugim riječima, nekoliko mjeseci kada vrijeme najviše provodimo u svojim domovima pa je vrlo važno da prostorije u kojima boravimo budu prozračne i svježe, prenosi Wall.hr.

Biljke koje držite u svojim domovima mogu vas zaštititi od duvanskog dima, bakterija, gljivica pa stručnjaci predlažu da kupite biljke koje pozitivno utiču na kvalitetu vazduha.

U nastavku vam donosimo tri biljke koje će podići kvalitet vazduha u vašem domu.

Kaktus

Kaktus će upiti štetna elektromagnetska zračenja i, generalno, odlično pročišćava vazduh. Uz sve to, ova biljka ne zahtijeva puno svjetlosti i njege.

Aloe Vera

Osim što se koristi za regeneraciju kože i organizma, magična aloe vera odlična je i u pročišćavanju vazduha. Brzo i učinkovito uklanja toksine, što uključuje i zračenje monitora i TV ekrana.

Palma

Možete isprobati i malo stablo palme. Prema istraživanjima koje je obavila NASA, palmino drvo Areka zauzima osmo mjesto u efikasnosti uklanjanja formaldehida. Jako dobro održava vlagu i svježinu u prostoru te brzo uklanja hemijske toksine iz vazduha.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije