Biljke koje donose pozitivnu energiju u vaš dom i kancelariju

Radiosarajevo.ba
Biljke koje donose pozitivnu energiju u vaš dom i kancelariju
U mnogim domovima su zelene biljake bivale kao obavezni detalji u uređenju. Osim što su dobar izbor za ukras, biljke zapravo mogu poboljšati protok pozitivne energije u vašem domu, ali i u poslovnom okruženju.

Osloboditi se negativne energije, te vratite ili zadržite zdravlje i sreću, uz vjerovanje da vam ove biljke mogu pomoći u tome, kako piše healinglifeisnatural.com.

Lucky Bamboo (Sretni bambus)

Ako želite da u vašem domu vlada zdravlje, ljubav i sreća, bambus je biljka koju biste trebali da imate kod kuće. Ova se biljka koristi hiljadama godina u Aziji kao simbol sreće i prosperiteta.

Lavanda

Lavanda je oduvijek bila poznata po svojoj sposobnosti da smanji depresiju i održi emocije u ravnoteži. Kada se dodaje u jastuk, može poboljšati kvalitet sna. Lavande donosi spokoj, sreću i sklad u kući.

Žalfija

Ova biljka ima nevjerovatnu moć da uništi negativnu energiju. Pomoći će vam da se rijeite negativnih emocija, kao što su ljutnja i strah, te će poboljšati protok pozitivne energije u vašem domu i kancelariji.

Orhideja 

Prema feng shui, orhideja je još jedna biljka u saksijama koja privlači pozitivnu energiju. Ne samo da poboljšava energiju kod kuće, već poboljšava duhovne i fizičke živote vlasnika.

Spathiphyllum ili Mirni ljiljan

Ova predivna biljka osim što će uljepšati vaš dom, učinkovito uklanja otrove iz zraka kao što su formaldehid, benzen, alkohol, aceton i trikloretilen. Nemojte je staviti na direktnu svjetlost i zalijevajte je barem jednom tjedno da bi mogli uživati u njenim predivnim cvjetovima.

Jasmin

Jasmin privlači pozitivnu energiju i pomaže u jačanju vaš odnos i pridonosi romantici. Slatki miris jasmina pomaže u sprečavanju negativne energije u sobi i jača samopouzdanje i optimizam.

Krizantema

Krizantema također privlači pozitivne vibracije, a u budizmu, krizantema predstavlja čistoću i poštenje. 

Nana (Metva)

Osim svježeg mirisa, metvica je biljka za koju se smatra da privlači bolju ekonomsku situaciju onima koji je imaju. Osim toga, poboljšava komunikaciju u vašem domu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije