Arapski eliksir od 3 sastojka za koji se tvrdi da donosi vitalnost

4
Radiosarajevo.ba
Arapski eliksir od 3 sastojka za koji se tvrdi da donosi vitalnost
Foto: Pexels / Ilustracija

Arapske žene poznate su po mladolikom izgledu, a navodno im u tome pomaže 'eliksir mladosti' koji vrlo lako i sami možete napraviti kod kuće.

Potrebna su vam samo tri sastojka: limun, med i maslinovo ulje. Eliksir se konzumira dva puta godišnje, a prema vjerovanju arapskih žena, kompletno podmlađuje organizam.

Da biste napravili ovaj eliksir, trebat će vam: 100 ml limunovog soka, 200 grama meda i 50 ml maslinovog ulja.

Stručnjak za sigurnost: Intenzivirane su hibridne operacije Rusije protiv BiH!

Stručnjak za sigurnost: Intenzivirane su hibridne operacije Rusije protiv BiH!

Priprema je vrlo jednostavna, trebate pomiješati sve navedene sastojke i konzumirajte po jednu čajnu kašiku tri puta dnevno na prazan želudac, oko 15 do 20 minuta prije obroka. Nakon što pojedete cijelu smjesu, napravite pauzu u trajanju od pola godine.

Maslinovo ulje ima izuzetno pozitivno djelovanje na ljudski organizam i korisno je za zdravlje, piše Story.hr.

Zbog vrućine ne možete spavati? Uz ove trikove bit će vam lakše!

Zbog vrućine ne možete spavati? Uz ove trikove bit će vam lakše!

Kroz historiju se sve do današnjih dana koristilo za saniranje opekotina, njegu kože pa čak i za čišćenje organizma. Djelotvornost maslinovog ulja nije samo površna, već vam može pomoći u borbi protiv upornih crijevnih i želučanih upala te bakterija i gljivica (primjerice, odličan je borac protiv kandide).

Redovna konzumacija limunovog soka pomaže u odbrani organizma te će vaše tijelo pomladiti i očistiti. Limun također neutralizira slobodne radikale, poboljšava pamćenje te čisti kožu i daje joj tonus i mladolik izgled.

Med u svim oblicima sadrži hranjive tvari i enzime koji imaju niz zdravstvenih prednosti i medicinske koristi. Med se, također, kroz historiju koristio kao narodni lijek za dobro zdravlje i snažan imunitet.

Za vrijeme pauze od pola godine preporučuje se svaki dan piti čaj s đumbirom. Napravit ćete ga tako da pola žličice naribanog đumbira prelijete s 200 ml ključale vode, a možete dodati i malo soka od limuna, ali, u ovaj čaj ne biste trebali dodavati med ili šećer. Kad se naviknete na jačinu okusa, povećajte količinu đumbira i dodajite punu kašiku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije