Apsolutni hit: Ovi trendovi manikure su ovog proljeća najtraženiji na Googleu

0
Radiosarajevo.ba
Apsolutni hit: Ovi trendovi manikure su ovog proljeća najtraženiji na Googleu
Radiosarajevo.ba / Cvijeće je i ovog proljeća potpuni hit

Cvjetovi na noktima ovog će proljeća biti apsolutni hit. Za nešto malo odvažnije, nokti s dragim kamenjem i kamenčićima uzimaju maha, a tu su i 3D dizajni.

Prema istraživanju koje je proveo Ripe Hair & Beauty (koji je analizirao podatke o opsegu Google pretraživanja kako bi odredio najtraženije proljetne trendove noktiju), postoji pet dizajna za kojima trenutačno očito žude mnogi.

Žarko cvijeće

Prema Googleu, pretraživanja za "žarke cvjetne nokte" rastu za 250% iz godine u godinu. Dakle, unatoč tome što su klasik, ostaju popularni, kao i uvijek. Zapravo, oni su najtraženija manikura ove sezone.

Istražili smo | Kada počinje upis u srednje škole u Sarajevu i šta roditelji trebaju znati

Istražili smo | Kada počinje upis u srednje škole u Sarajevu i šta roditelji trebaju znati

Nude krom

Pretrage za "nude chrome nails" ("nude kromirana manikura") zabilježile su porast od 156%. Dakle, premda ćemo vidjeti svijetle i pastelne boje, podsjeća miss7, neutralni nude tonovi i dalje su vječni favorit.

Jagode

Predviđa se da će se popularni pokret "strawberry girl" od prošlog ljeta pouzdano vratiti i već su se pretraživanja za "strawberry nails" povećala za 140%. Jagoda je prelijepa voćna slatkica i volimo je.

Žuti francuski vrhovi

Šareni francuski vrhovi glavni su oslonac za proljetnu umjetnost noktiju, ali nijansa ove sezone je žuta, ako su podaci pretraživanja važni. Svijetla nijansa donijela je 133% više pretraživanja iz godine u godinu za zabavnim, svježim i poletnim pogledom na Francuskinje.

Maslinasto zelena

Maslinasti nokti započeli su kao neobična nijansa, ali polako su pridobili sve više obožavateljica i ove su godine generirali 125% više pretraživanja nego prošle. Mnogima se sviđa što je ovo podjednako neobična i sofisticirana manikura, te ujedno i malo nepredvidljivija.

3D nokti

Ako želite nešto zabavno, futurističko i definitivno nimalo dosadno, 3D nokti će podići tvoje nokte na višu razinu.

Ružičasti i crveni nokti

Ljeto je uranilo s ružičastim i crvenim tonovima sangrije. Žarko crveni i ružičasti nokti postali su viralni hit na TikToku, kao i na Pinterestu. Zašto ne biste spojili dva trenda zajedno i isprobali francuski vrh u crvenom ili ružičastom laku? 

Zelena

Google pretraživanja za zelene nokte porasla su za 60% u odnosu na prošli mjesec, a popularnost te nijanse zasigurno će nastaviti rasti. Od svijetle limete do prigušene kadulje, pastelne boje pistacija te avokada, zelena u svim različitim nijansama bit će omiljena nijansa proljeća i ljeta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije