Znate li šta je 'naked french' manikura?

0
Radiosarajevo.ba
Znate li šta je 'naked french' manikura?
Foto: Instagram / 'naked french' manikura

Svaka nova sezona donosi neke nove trendove, a to vrijedi i kad su u pitanju manikure. Tokom proljeća i ljeta najčešće se vraćamo vedrijim nijansama i razigranim uzorcima, no postoje i one neke klasične manikure koje su uvijek u trendu, bez obzira na sezonu, poput svestrane francuske manikure.

Elegantna i profinjena, francuska manikura ne izlazi iz mode otkako se pojavila na beauty sceni, a svake sezone dolazi u spoju s nekim novim zanimljivim trendovima. Ovog proljeća kao apsolutni hit na društvenim mrežama istaknula se tzv. 'naked french manicure' koje djeluje iznimno elegantno i nadasve prirodno.

Naime, trendovi prirodnog izgleda noktiju polako, ali sigurno preuzimaju dominaciju nad jarkim i upečatljivim manikurama, a taj je trend sve prisutniji i na društvenim mrežama. Lakovi za nokte u neutralnim nijansama vrlo su popularni među trendsetericama, a najveći su hit upravo neutralne manikure koje su na noktima jedva primjetne.

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Čini se da nail art pada u drugi plan, a u fokus dolaze prirodni look i lijepe, njegovane ruke i nokti stoga nas i ne čudi da je upravo naked french manikura osvojila mnoge dame. Naked french ustvari je jako slična klasičnoj francuskoj manikuri, ali je još suptilnija i jednostavnija, no istovremeno djeluje i pomalo luksuzno.

Riječ je o vrlo jednostavnoj manikuri koju svatko može napraviti sam kod kuće, uz pomoć ružičasto-nude nijansi lakova za nokte. Dakako, prije lakiranja noktiju, važno je pobrinuti se za ruke i nokte – važno je da oni budu uredni i njegovani jer će manikura tada izgledati puno ljepše i elegantnije.

Sve popularniju naked french manikuru već su 'isfurale' brojne influencerice, ali i poznate zvijezde poput pjevačice Jennifer Lopez i glumice Dakote Johnson. Moramo priznati da se nama ove prirodne manikure uistinu jako sviđaju, a u nastavku ti donosimo i nekoliko inspirativnih ideja s Instagrama koje će te zasigurno oduševiti baš kao što su i nas, piše Net.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije