Francuska manikura učinit će da vaši nokti izgledaju skupocjeno, sjajno i elegantno

0
Radiosarajevo.ba
Francuska manikura učinit će da vaši nokti izgledaju skupocjeno, sjajno i elegantno
Foto: Screenshot/Instagram / Manikura / Nokti

Danas je francuska manikura i dalje jedan od najsvestranijih stilova manikura – funkcionira u svakoj prilici, ali i dalje daje chic izgled vašim noktima.

Francusku manikuru kreirao je osnivač Orlyja, Jeff Pink, 1975. godine. Radeći na filmskom setu, shvatio je koliko često glumice moraju mijenjati nijanse noktiju i odlučio je osmisliti look koji bi mogao upotpuniti svaki kostim, odlučivši se za klasični goli nokat s bijelim vrhom.

Danas je francuska manikura i dalje jedan od najsvestranijih stilova manikura – funkcionira u svakoj prilici, ali i dalje daje chic izgled vašim noktima. Kako vrijeme prolazi, ne možemo sebi pomoći, a da malo ne unesemo inovacije u klasičnu manikuru.

Nesreća u rudniku Mramor: Rudar zatrpan, spasioci pokušavaju doći do njega

Nesreća u rudniku Mramor: Rudar zatrpan, spasioci pokušavaju doći do njega

Svijet opsjednut soft glam estetikom pronašao je način da modernizira francusku manikuru i stvorio novi look – golu francusku manikuru.

"Gola francuska manikura suptilnija je interpretacija klasične francuske manikure. I dalje daje onaj prirodan izgled, ali zamagljuje sve diskoloracije za profinjeniji izgled," dijeli Georgia Rae, londonska manikerka odgovorna za vjenčanu manikuru Sofije Richie Grainge

Pogledajmo Dakotu Johnson, na primjer, koja je izašla s novom manikurom dok je promovirala film Madame Web krajem januara. Kao što je normalno s ovim izgledom, nokti apsolutno nisu zauzeli središnje mjesto.

Umjesto toga, poslužili su kao savršena pozadina za njezinu zadivljujuću haljinu. Kad biste bacili pogled na njezinu manikuru, susreli biste se sa savršeno lijepim, zdravim noktima. Trik za savršenu golu francusku manikuru je čista, prozirna nijansa. Zapamtite: ovo su jednostavno vaši nokti, samo malo ljepši.

Kraći nokti su 'in': Pročitajte i koje su to nijanse u trendu ovog proljeća, a koje se više ne nose

Kraći nokti su 'in': Pročitajte i koje su to nijanse u trendu ovog proljeća, a koje se više ne nose

Ako želite probati stvoriti izgled kod kuće, trebali biste početi s uređivanjem zanoktica. Zatim ćete svoje nokte isturpijati u željeni oblik prije čišćenja njihove površine.

"Zatim bih nanijela temeljni premaz i jedan sloj prozirne prirodne nijanse", kaže Rae. "Pomoću četkice za crtanje, nanesite prozirnu bijelu nijansu na vrhove, prateći prirodni oblik nokta i, na kraju, završite sa sjajnim nadlakom", prenosi Večernji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije