9 savjeta za bolji seks koje morate isprobati

Radiosarajevo.ba
9 savjeta za bolji seks koje morate isprobati
Foto: Unsplash / Ilustracija

Kada je riječ o seksu, možete postati previše komotni. “Ako malo začinite stvari, unijet ćete uzbuđenje i spontanost”, kaže Ellen Barnard, seksologica i vlasnica centra za seksualnu edukaciju A Woman’s Touch u Wisconsinu.

Ključna riječ ovdje je “malo”. Stručnjaci se slažu da ne morate isprobavati (ili kupovati) ništa ekstremno kako biste postigli veliki učinak na području noviteta i zadovoljstva. Isprobajte već večeras jedan ili više ovih savjeta i uvjerite se sami.

Nastavite se igrati nakon seksa
Gotovi ste s glavnim događajem? Sad je pravi trenutak da se vratite na omiljene dijelove predigre, kaže seksualna edukatorica Emily Nagoski. Kada je partnerica već uzbuđena, ti će joj dodiri biti još intenzivniji. I ne samo to, ako ste ikada željeli isprobati nešto novo, primjerice neku igračku, vrijeme nakon seksa je odličan trenutak za to jer ćete oboje biti opušteniji. Osim toga, nećete osjećati pritisak da to mora upaliti. Samo se zabavljate.

Otvorite prozor i navucite zavjese
Osjećaj povjetarca na goloj koži i mala vjerojatnost da će vas čuti netko od susjeda, mogu biti vrlo uzbudljivi, kaže Harlan Cohen, autor knjige Getting naked. Ili, ako ste dovoljno hrabri, svoj seksualni performans izvedite u dvorištu nakon što padne mrak. Iako je sve dogovoreno unaprijed, strah da će vas netko uhvatiti na djelu, potiče proizvodnju adrenalina koji dodaje dozu uzbuđenja i užurbanosti.

Češkajte je po glavi
Tjeme je prožeto gomilom živčanih završetaka – zato je mala masaža tjemena kod frizera uvijek tako ugodna. Iako je ovakav dodir potpuno benigan, kontakt kože o kožu može potaknuti proizvodnju hormona koji su zaslužni za osjećaj bliskosti, poput oksitocina, što će učiniti da osjećate veću međusobnu povezanost, objašnjava Ian Kerner, autor knjige She Comes First. Budući da ovaj čin nije direktno povezan sa seksom, može biti savršen način za početak predigre, koja se često izgubi u dugotrajnim vezama.

Krilo, poljubac, klitoris
Počnite s ljubakanjem kao u srednjoj školi, a zatim prijeđite na višu razinu tako što ćete je staviti u svoje krilo. Sada se možete ljuljati dok je ljubite, što će stimulirati njezin klitoris, kaže seksologica Emily Morse, voditeljica podcasta Sex with Emily.

Poharajte zamrzivač
Stručnjaci se slažu da obične kockice leda mogu zapaliti svaki susret. Ne samo da hladnoća stimulira isto područje živčanog sustava koje je odgovorno za uzbuđenje, već vas taj osjećaj tjera da budete prisutni u trenutku. Pokušajte joj ledom prelaziti preko bokova i bedara, ili je zamolite da to učini vama, predlaže Barnard.

Upotrijebite lubrikant
Ženama koje koriste lubrikant na bazi vode ili silikona, seks pruža veće zadovoljstvo nego kada ga prakticiraju bez lubrikanta, pokazalo je istraživanje Sveučilišta Indiana, provedeno među 2.500 žena. Kako ne biste omeli akciju, držite lubrikant u blizini kreveta. Zatim joj pomozite da ga nanese tijekom senzualne predigre.

Ponovo proživite najdraže trenutke
Razgovor o seksualnim fantazijama odlično zvuči u teoriji, no u praksi može biti komplicirano – zna li vaša supruga što biste vi i Megan Fox radili u spavaćoj sobi? (I želite li vi znati što bi ona radila s Georgeom Clooneyem?). Umjesto toga, podijelite s njom maštarije u kojima je ona u glavnoj ulozi. Počnite s opisivanjem nevjerojatnih trenutaka koje ste doživjeli zajedno kroz godine. Ako ste ih doživjeli ranije, zašto ih ne biste mogli ponoviti?

Isprobajte novu pozu
Kama Sutra može djelovati inspirativno, ali ako ste u potrazi za čistim užitkom, jednostavna koitalna tehnika usklađivanja (CAT), mogla bi biti dovoljna. U protekla dva desetljeća, studije su pokazale kako ova tehnika vodi do ženskog orgazma, čak i kod žena koje teško doživljavaju orgazam tijekom penetracije, kaže dr. Debby Herbenick, znanstvenica na Sveučilištu Indiana i autorica knjige Sex Made Easy. Kako to izvesti: Započnite s misionarskom pozom, ali se krećite prema dolje kada se ona pomiče prema gore. Svrha ovoga je da postignete maksimalan podražaj klitorisa, pa ćete morati malo eksperimentirati prije nego otkrijete pravi kut.

Uzmite predah
Praznici su možda samo jednom ili dvaput godišnje, ali možete imati vrući seks prazničnog stila svaki dan. „Kada ste na praznicima, usredotočeni ste prvenstveno na užitak. Kako biste postigli sličan efekt, stvorite takvo ozračje kod kuće“, kaže Cohen. Jedan od načina je da se riješite svega što vas može omesti. Za neke parove to znači da će unajmiti hotelsku sobu na jednu noć. Za druge je to provođenje večeri (ili subote ujutro dok su djeca na sportskim aktivnostima) u gostinjskoj sobi. Ako ne vidite dokaze svakodnevnog života, lakše ćete se opustiti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije