Kraljičina poza žene dovodi do nezapamćenog orgazma

Radiosarajevo.ba
Kraljičina poza žene dovodi do nezapamćenog orgazma
Foto: Arhiv / Ilustracija

Kraljičina poza, ili Queening poza je u seksu tokom koje žene dožive nezapamćeni orgazam, intenzivniji nego prilikom bilo koje druge poze u seksu.

Ime je dobila po tome što je u toj pozi žena glavna i ima svu moć, baš kao kraljica. Riječ je o pozi u kojoj žena sjedi na licu partnera koji je zadovoljava oralno i analno, a partnerove ruke su slobodne da je dodatno stimulira dodirima po tijelu.

Poza je navodno i nastala u višim slojevima društva. Žene iz viših slojeva su mogle doživjeti vrhunac bez opasnosti da ostanu trudne, navodi se u Urban Dictionaryju.

"Drevna poza u kojoj žena trlja svoje genitalije i/ili anus o jezik, usne ili nos podređenog. Uglavnom sjedi ili čuči nad licem partnera. Prvi crteži te poze mogli su se vidjeti još na drevnim egipatskim crtežima, a mogla se pronaći i u drevnoj japanskoj, kineskoj, indijskoj, viktorijanskoj i još nekim drugim kulturama", objašnjeno je u definiciji ove poze na Urban Dictionaryju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije