Ja sam samo vagabundo...: Maca se vratila kući nakon 13 godina

Radiosarajevo.ba
Ja sam samo vagabundo...: Maca se vratila kući nakon 13 godina
SWNS / Jane i Boo!

Britanka Jame Adamowicz bila je slomljena kada je njena voljena mačka Boo, koja je tada imala četiri godine, nestala 2005. u Harrogateu, u Velikoj Britaniji.

Jane je pokušala sve da ju pronađe, lijepila plakate, plaćala oglase, ali uzalud...nakon godinu dana izgubila je svaku nadu da će je ikada pronaći pa je vrata svog doma otvorila za druge dvije mace, tronogog Ollieja je usvojila 2008, a Tessie prije četiri godine.

Eh sad, možete li zamisliti koje je iznenađenje doživjela kada ju je prije par dana pozvao veterinar da kaže da je Boo pronađena?!

"Nazvali su me iz Veterinarske ambulante i rekli mi da su mi pronašli mačku. Rekla sam, ne vjerujem, jer su moje obje ovdje, na što su mi odgovorili, 'ne, ne, našli smo Boo'. Kad sam došla po nju, nevjerovatno je, ali sjetila me se", rekla je Jane.

Boo sada ima 17 godina, a pronađen je 65 kilometara od svog prvobitnog doma. Kuda se mali vagabundo smucao proteklih 13 godina nije poznato - pored toga što je bila dehidrirana, bila je jako dobrog zdravlja.

Pronađena je zahvaljujući mikročipu na kojem su se nalazili podaci njene vlasnice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije