9 anatomskih tipova muških i ženskih polnih organa i njihova kompatibilnost

Radiosarajevo.ba
9 anatomskih tipova muških i ženskih polnih organa i njihova kompatibilnost
Foto: Thinkstock / Ilustracija

Quodoushka je dio duhovne tradicije Nagual, srednjoameričkih Indijanca, a praksa Quodoushka nudi praktične upute za intimne odnose - kako doći do više nivoa orgazma i seksualne ekstaze te uči kako se mogu poboljšati partnerski odnosi.

Prema Quodoushki postoji devet anatomskih tipova muških i ženskih polnih organa, a ovisno o tipu mogu objasniti nečiji ljubavni afiniteti kao i kompatibilnost.

Nagual tradicija je povezivala datume rođenja s određenom životinjom (kao i horoskop) te je pridavala osobi rođenoj u određenom znaku i dobre i loše karakteristike pa je u skladu s karakteristikama životinja napravila i podjelu anatomskih tipova polnih organa.

Fizički smo međusobno dosta različiti.

Žena prema anatomskom tipu vagine može biti ovca, srna, vučica, mačka itd., a muškarci mogu po anatomskom tipu biti konj, jelen, kojot itd.

Osim fizičke različitosti koja se odlikuje različitim izgledom malih stidnih usana, smještajem klitorisa u odnosu na ulaz u maternicu, odnosno dužine i debljine penisa, položaja mošnji, svaki od tipova ima i različite psihološke odlike.

Ovisno o anatomiji, svakom od tih tipova žena i muškaraca godi različit pristup vođenju ljubavi, dužini odnosa i slično. Velika je razlika primjerice između „žene srne“ i „žene plesačice“. „Žena srna“ može postići orgazam za manje od jedne minute dok je „ženi plesačici“ potrebno i do pola sata stimulacije.

To je tako zbog anatomskih razlika. Naime kod „žene srne“ je klitoris izložen (bez kožnog pokrova) i vrlo je blizu ulasku u rodnicu te G tački pa joj je dovoljan i kratak podražaj da bi doživjela orgazam, dok drugim tipovima žena treba znatno duže, prenosi 24sata.hr.

Tako je i s muškarcima. Ovisno o tome kojem anatomskom tipu pripadaju, imaju različite pristupe o tome kako vole da ih se dodiruje, vole li duže ili kraće vođenje ljubavi.

Primjerice „muškarac medvjed“ se jako razlikuje od „muškarca konja“. „Medvjed“ voli sporiji i nježniji snošaj, dok „konj“ voli brži i intenzivniji. „Muškarac konj“ ne voli da mu se naređuje, ali mu se zato može šapnuti u uho što treba raditi.

Cijela poruka o različitim anatomskim profilima iz kojih proizlaze i psihološke karakteristike jest da naučimo kako tretirati jedni druge da bismo bili zadovoljniji. Ako se to nauči, onda se svi tipovi mogu međusobno slagati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije