Pet najčešćih grešaka pri uređenju kupatila

Radiosarajevo.ba
Pet najčešćih grešaka pri uređenju kupatila
Pinterest / Ilustracija
Prvo pravilo svakog funkcionalnog kupatila ja urednost i dobra organizacija kako se ne bi usporile svakodnevne rutinske radnje koje obavljamo u kupatilu kao što su tuširanje, feniranje ili pranje kose.

Donosimo nekoliko savjeta koje trebate pratiti kako biste se u svakom trenutku osjećali ugodno u svom kupatilu.

Ne stavljajte tepih u kupatilo

Kupatilo nije mjesto za velike i teške tepihe koji idu od zida do zida. Oni se ne mogu očistiti na pravi način u tako malenoj prostoriji, a zamislite samo koliko se bakterija skuplja na podu kupatila tokom samo jednog dana. Osim toga, vlažni tepih koji se teško suši pravi je magnet za plijesan. Mnogo bolja alternative je otirač sa ili bez gumene podloge koji se može lako oprati u mašini za pranje veša i koji se kasnije brzo suši.

Koristite tečni sapun i sapun u komadu

Niko ne voli vlažne ostatke i tragove sapuna na stranama lavaboa, a to možete izbjeći tako što ćete nabaviti boćicu u koju stalno možete dosipati tečni sapun. Ipak, to ne znači da u potpunosti treba izbaciti iz upotrebe sapun u komadu. Ako imate goste, lijep način da ih dočekate je da im na krevetu ostavite peškir s pakovanjem sapuna osvježavajućeg mirisa.

Nemojte gomilati toalet papir

Gomilanje velikih količina toalet papira kako biste se osigurali da ne nestane u najgorem trenutku definitivno nije najbolja ideja, ali trebate se pobrinuti da vam određeni broj rolni uvijek bude pri ruci. Ako ste kupili čitave zalihe na rasprodaji nemojte ih ostaviti na nekom vidnom mjestu, već ih smjestite u neki od ormarića koji se nalaze u blizini kupatila. U ormariću ispod ili iznad lavaboa uvijek ostavite 2-3 rolne kako biste se osigurali za kasnije.

Smanjite količine kozmetičkih proizvoda

Vaše police, ormarići i rubovi kade prosto su preplavljeni raznim šamponima, kremama i testerima koje niste imali srca baciti? Eliminirajte višak proizvoda koje ne koristite na dnevnoj bazi inače ćete nakon nekog vremena imati ozbiljan problem s prostorom. Ponekad se taj problem može riješiti sa instaliranjem dodatne količine malih polica oko kade na koje možete poredati proizvode, a dobro rješenje su i razne metalne pregrade koje se mogu ugraditi iznad tuša ili kade. Lijekove i proizvode za ličnu higijenu sklonite u ormarići ispod lavaboa i udaljite što više od vlage.

Koristite kuke, a ne šipke za držanje peškira

Koliko ljudi koje poznajete slažu uredno svoje velike peškire na šipku koja ja za to namijenjena? Da li stvarno očekujete da i vaši gosti to rade? Umjesto toga, odlučite se da na zid ugradite kuke na koje se peškiri mogu postaviti i osušiti za sekundu. Kuke su generalno bolja ideja za velike i teške peškire, dok je za manje peškire bolja šipka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije