Tri mjesta na koja nikako ne trebate stavljati ogledala

Radiosarajevo.ba
Tri mjesta na koja nikako ne trebate stavljati ogledala
Pixabay / Ilustracija
Ogledala su divno rješenje za ukrašavanje doma zato što mogu unijeti još više svjetlosti u vaša četiri zida, kao i da vizuelno povećaju prostor.

No, veoma je važno da znate kako ogledalima nije mjesto baš svuda. Postoje tri lokacije u svakom domu gdje nikako ne treba da stavljate ogledala.

Ne stavljajte ogledala iznad kamina (ili na bilo koje mjesto koje je previsoko)

Kada stavite ogledala previsoko u njima će se vidjeti luster ili ventilator na plafonu. Umjesto toga stavite umjetničku sliku iznad kamina, a ogledalo neka ipak nađe mjesto na nekom drugom zidu.

Ne stavljajte ogledala u spavaću sobu

Dobar san okrepljuje i čini vas sposobnima za novi radni dan. Posljednje što vam u spavaćoj sobi treba je ogledalo. Katie Weber, stručnjakinja za feng shui objašnjava da su ogledala široka stakla koja reflektuju sve što se dešava u prostoru oko vas i zato se smatraju aktivatorima.

Zbog toga nikako nisu prikladna za spavaću sobu. Tako da, ako želite da spavate čvrsto i mirno maknite iz spavaće sobe sva ogledala, uključujući i ona na vratima ormara, velikim zidovima, pa čak i na vašem kozmetičkom stoliću.

Ne stavljajte ogledala preko puta ulaznih vrata

Postoji jedna lekcija iz feng shuija: prema drevnoj kineskoj filozofiji dizajna ogledalo preko puta ulaznih vrata tjeraće od vašeg doma mogućnosti i novac. To znači da ćete morati raditi još više kako biste spojili kraj s krajem. Zato je mnogo bolje da ogledalo stavite na zid pored kojeg stoje vrata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije