5 fantastičnih boja za kosu koje će dominirati u 2022. godini

0
Radiosarajevo.ba
5 fantastičnih boja za kosu koje će dominirati u 2022. godini
Foto: Unsplash / Kosa (Ilustracija)

Žive boje nisu rezervirane samo za odjeću, već su odličan izbor za vašu kosu ovog proljeća.

Kada je riječ o trendovima za 2022., pravi hit su boje koje krase sjaj, bogatstvo i punoću i koje kosu čine gušćom.

Zvuči kao sjajna ideja za osvježavajući izgled, zar ne?

Nikšić: Ušli smo u političku krizu. Svaki čas neko prepucavanje i ultimatumi

Nikšić: Ušli smo u političku krizu. Svaki čas neko prepucavanje i ultimatumi

Bogata vanilija

Skandinavke svojim prepoznatljivim izgledom predstavljaju određeni standard ljepote, a njihova ležerna hladnokrvnost i minimalistička estetika poznate su u cijelom svijetu.

Ono što se također odmah povezuje sa Šveđanima, Norvežanima i Fincima je njihova plava kosa. Ovo je jedan od vodećih trendova ove godine. Svijetloplavu boju karakteriziraju hladne i pepeljaste nijanse te je savršen izbor za proljeće i ljeto pred nama.

Karamel nijansa

Još jedna trendi boja za proljeće je karamela, savršen izbor za one koji imaju prirodnu tamnu kosu i žele je prije svega malo posvijetliti.

Kosa boje karamele izgleda sjajno na suncu i tada pokazuje intenzivan sjaj. No, ova nijansa je također odličan izbor za one s plavom kosom koji joj žele dati topliji i mekši ton. Odlična stvar je što kosa u karamel tonovima stvarno pristaje svima.

Bakreno crvena

Iako je lani bakreno plava bila jedna od najpoželjnijih, bogata bakrena crvena vraća se kao trend u novoj sezoni, piše Story.hr.

Ovu nijansu krasi jaka, intenzivna boja, a posebno dobro pristaje svijetlim tipovima kože i odličan je izbor za prirodne plavuše.

Moka

Ova nijansa može se opisati kao 'boja kave' ili tamno smeđa nijansa. Super elegantno, glamurozno i apsolutno trendi – tako biste mogli opisati moku. Savršen je izbor za sve koji ove godine žele tamniju nijansu kose.

Kao što joj naziv govori, moka podsjeća na jutarnju crnu kavu ili tamnu čokoladu s visokim udjelom kakaa. Za ovu boju važno je da kosa bude zdrava i njegovana kako bi bogata nijansa smeđe došla do punog izražaja.

Čokoladna trešnja

Ono što na prvi pogled zvuči kao ukusan desert zapravo je trendi boja kose za 2022.

Već sam naziv 'čokoladna trešnja' otkriva o kojoj je nijansi riječ. Boja se sastoji od jakog čokoladnog tona i crvenih nijansi boje trešnje koje postaju vidljive tek kad zasja svjetlo pod određenim kutom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije