Savjeti / Neke stvari jednostavno ne idu: 3 modna gafa zbog kojih možete izgledati starije

31. 05. 2020. u 21:44:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 6

Postoje stvari koje bi svaka žena trebala izbaciti iz svoje garderobe.

Jednostavno, neke stvari ne idu i loše stoje, te nas čine starijim.

Donosimo vam tri modna gafa za koje vjerovatno niste ni svjesni da radite i da imaju negativan učinak na vaš izgled.

1. Nošenje starog grudnjaka

Nijedna kriza ne može biti izgovor za nošenje grudnjaka od prije desetak godina. Ne samo da više nema svoju osnovnu funkciju, nego vam je moguće i malen.

Začudili biste se koliko krivi grudnjak može uticati na naše držanje, a ono ima veze s godinama.

Zato posjetite trgovinu s donjim rubljem u kojoj će vam profesionalna osoba odrediti pravu veličinu grudnjaka i odaberite neki dobar model. U njemu ćete se uspravnije držati i bolje izgledati, a samim time i – mlađe.

2. Odjeća blijedih nijansi

Odjeća koja u sebi ima sivi podton nešto je što bi svaka žena trebala izbaciti iz svoje garderobe. Upravo ta nijansa, kažu stručnjaci, najviše postarava lice i čini ukupni izgled ispranim.

To se posebno ističe što je boja bliža licu. Dakle, ne nosite marame ili šalove u tim nijansama. Ne preporučuju se ni ove : svijetloljubičasta, prašnjavo roza i blijedo siva.

3. Nošenje vrećaste odjeće

Čak i ako imate "šlauf" oko trbuha, a bedra su vam šira nego što bi željeli, nemojte se truditi sakriti ih ispod vrećaste odjeće. Samo vam se čini da ćete tako prikriti neželjeni višak, a u stvarnosti ćete izgledati deblji i stariji.

Umjesto toga, potražite odjeću koja će skladno pratiti liniju vašeg tijela - ne preusku, ali ne ni preširoku, piše Cosmopolitan.

NEMA KOMENTARA