Razigrani i elegantni: Ključni modni trendovi koje ćemo nositi ovog ljeta

Radiosarajevo.ba
Razigrani i elegantni: Ključni modni trendovi koje ćemo nositi ovog ljeta
Instagram / Ilustracija

Baš kao i uvijek kolekcije sa svjetskih modnih pista proteklih mjeseci nagovijestile su određene trendove koje ćemo nositi ovog proljeća i ljeta, pa tako ono što definitivno možemo zaključiti je to da naredni mjeseci po pitanju mode neće biti nimalo dosadni već naprotiv, vrlo razigrani, ali i elegantani!

Kako biste se što bolje snašli i ormar nadopunili ključnim detaljima koji će se najbolje uklopiti u vaš stil u nastavku izdvajamo nekoliko trendova koji će obilježiti ovo proljeće i ljeto, prenosi fashion.hr

Prugice

Prugice su uzorak koji obožavamo iz nekoliko razloga, a jedan od glavnih je činjenica kako je riječ o detalju koji ima moć podizanja baš svake kombinacije i jednako dobro funkcionira u dnevnim i večernjim varijantama. Prugice su vesele i zaigrane, no mogu biti i iznimno profinjene i elegantne, a nije naodmet spomenuti kako one horizontalne tijelo čine vitkijim i mršavijim.

Predimenzionirani (puf) rukavi

U protekloj godini bilo je nemoguće ne primijetiti kako su omiljeni brendovi predstavili mali milion modela s puf rukavima. Bluze i haljine bile su glavne zvijezde ovog detalja, a materijal kojeg smo najčešće mogli vidjeti bio je til. Puf rukavi su chic, posebni i drugačiji te čine sinergiju jednostavnog stila s pomakom, stoga su savršen odabir za sve one trenutke u kojima želite zablistati na poseban način.

Neon

Neonske nijanse uvijek su nosili samo oni najodvažniji, ali neon će ove godine pronaći svoje mjesto i u brojnim drugim garderobama. Naravno, neonska haljina ili suknja privlačit će svu pažnju, ali ono što predlažemo je da se odlučite za neonske detalje poput torbice ili ukrasa za kosu koji će sjajno razbiti modnu monotoniju i zaokružiti jednu posebnu stilsku priču na pravi i nadasve upečatljiv način.

Hoop naušnice 

Naušnice koje simboliziraju rane 2000. vraćaju se na velika vrata i ovog proljeća. Moramo priznati kako se ovom modelu neizmjerno veselimo jer je riječ o upečatljivim detaljima koji su iznimno prilagodljivi, pa ih tako možemo vidjeti u odvažnim večernjim, ali i strogim poslovnim kombinacijama. Mogućnosti kombiniranja ima bezbroj kao i modela, stoga što prije nabavite onaj koji najbolje pristaje vašem stilu.

Tačkice

Šta dodatno reći o tačkicama, a da već nije rečeno. Ovo je uzorak koji jednostavno obožavamo bez obzira na trendove i uzorak kojem se apsolutno uvijek vraćamo. Tačkice su vrlo zaigrane, ali uz vješto kombiniranje mogu poprimiti i ozbiljniji dojam, pa možemo zaključiti kako su zapravo sjajan poligon za otkrivanje vlastitog stila i proširivanje istog. Tačkice također volimo u svim godišnjim dobima kao i prilikama, pa ako ih već nemate, svoju garderobu što prije nadopunite ovim šarmantnim uzorkom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije